ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Άντε, και καλά Φώτα. Μέχρι τότε μπορεί να δώσει ο Θεός να ανοίξουν οι δρόμοι και να πέσουν οι τιμές των ζαρζαβατικών, γιατί αυτές τις ημέρες όποιος δεν μπήκε σε αυτοκίνητο και δεν πήγε στον μανάβη, δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή. Και καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται, ας ευχηθούμε κουράγιο σε όσους αποφάσισαν να πάνε εκδρομή. Οι υπόλοιποι μπορούν να παρηγορηθούν με τη λαϊκή ρήση που λέει «Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό».

Όσο για τα ζαρζαβατικά, καλά είναι, δεν λέω. Καλά και υγιεινά. Αλλά, όχι κι έτσι. Χίλιες πεντακόσιες έφθασαν τα κολοκυθάκια. Άντε λίγο ακόμη και την έπιασαν τη γαλοποπούλα. Και αν ο μανάβης στρογγυλέψει για… διευκόλυνση με τα ευρώ την τιμή προς τα πάνω, μία η άλλη θά έρθει, τι νομίζετε. Και μια που ο λόγος για το νέο νόμισμα, ευρώ ακούμε και ευρώ δεν βλέπουμε. Ούτε για γούρι στη βασιλόπιτα δεν βρίσκεις. Όποιος στήθηκε στην ουρά για να πάρει τα μαγικό σακουλάκι, τα πόδια του ξέρουν τι θα πει ενιαίο νόμισμα. Αλλά είπαμε, δεν χρειάζεται και τόση πρεμούρα, αφού για δύο μήνες ακόμη (έως το τέλος Φεβρουαρίου) η δραχμούλα μας περνάει παντού.

Και τώρα τα καλά νέα: Υπάρχουν ελπίδες μέχρι αύριο ­ Χριστούγεννα ­ να έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από την πρωτεύουσα. Τυχερή η κυβέρνηση, τυχερός ο δήμαρχος, τυχεροί και εμείς αφού η απεργία των οδοκαθαριστών έγινε τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα για την υγεία μας, γιατί όλα τα άλλα… τα αντέχουμε. Άλλο καλό νέο; Ευτυχώς το Σαββατοκύριακο δεν έβρεξε στην Αθήνα και φθάσαμε στο σπίτι μας σε λιγότερο από μία ώρα. Μεγαλεία δηλαδή. Και ούτε για πλάκα δεν πρέπει να λέμε το «μια βροχή μάς σώζει» ύστερα από όσα περάσαμε την Παρασκευή…

Και τρίτο καλό νέο: Η πολιτική μας ζωή μπήκε από το μεσάνυχτα της Παρασκευής στην εορταστική ραστώνη. Το τελευταία «σκληρά» επεισόδια παίχτηκαν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Εκεί που όπως θα ακούσατε… νίκησαν όλοι. Και ο κ. Σημίτης «διέπρεψε», και ο κ. Καραμανλής «κατατρόπωσε» τους αντιπάλους. Οι πολιτικοί μας θα επιστρέψουν δριμύτεροι με τον νέο χρόνο, αλλά με παλιά όπλα. Οι «αποκαλύψεις» Γρυλλάκη, με την ταυτόχρονη στήριξη Καραμανλή σε Μητσοτάκη, οι ελληνοποιήσεις και το Χρηματιστήριο είναι τα πρώτα θέματα της πολιτικής ατζέντας, τα οποία θα κάνουν ποδαρικό και στον νέο χρόνο. Και μέχρι τότε καλές γιορτές και καλή δύναμη. Θα τη χρειαστούμε όλοι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “