Ο Κ. Καραμανλής έτοιμος να καλύψει πλήρως τον Κ. Μητσοτάκη

Έτοιμος να καλύψει πλήρως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. για τις επιθέσεις που δέχεται μετά τις αποκαλύψεις του στρατηγού Γρυλλάκη για δράση πρακτόρων στη Ρηγίλλης και τη συνεργασία με τη CIA την περίοδο του 1989. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με στενούς συνεργάτες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέει ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό». Χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής της τακτικής που θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα. Επετέθη με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι καθεστώς που προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία.

Αιχμηρός κατά Λαλιώτη

Ιδιαίτερα αιχμηρός όμως ήταν με τον κ. Κ. Λαλιώτη, τον οποίο ο κ. Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως ότι συντονίζει τις επιθέσεις εναντίον του «ανακατεύοντας παλιά λάσπη». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για κακοτεχνίες στα μεγάλα έργα και αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα του

Κτηματολογίου λέγοντας ότι «οι φορολογούμενοι καλούνται τώρα να πληρώσουν τα σπασμένα». «Δεν ισοπεδώνουμε τίποτα αλλά δεν δικαιούμαστε και να σιωπούμε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε την επίθεσή του προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Έσπευσε να αποδράσει από την κυβέρνηση στο κόμμα». Παράλληλα μίλησε για λασπολόγους, για στημένο σκληρό ροκ που παίζεται στη διαπασών, για συκοφαντίες θεσμών, προσώπων, κομμάτων και δικαστών που γίνονται με στόχο να συγκαλυφθούν κυβερνητικές ευθύνες.

Χρηματιστήριο και Ολυμπιακή

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στο κόμμα του απείλησε την κυβέρνηση ότι το θέμα του Χρηματιστηρίου δεν πρόκειται να κλείσει και θα αναζητηθούν ευθύνες για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Σοφοκλέους, όπως θα αναζητηθούν ευθύνες και για την κατάσταση στην Ολυμπιακή. Πάντως, παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Ν.Δ. η ατμόσφαιρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ήταν βαριά. Οι αποκαλύψεις

Γρυλλάκη ήταν το μόνο θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι εξέφραζαν την αγωνία τους για τη ζημιά που θα υποστεί το σύνολο του κόμματος αν το θέμα αυτό διατηρηθεί στην επικαιρότητα με νέες αποκαλύψεις του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Ρηγίλλης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “