Νέο όργανο στη Ν.Δ. με 8 επιλογές Καραμανλή

Έφθασε επιτέλους με καθυστέρηση έξι μηνών…. από τη Βραζιλία ο καφές που πρόκειται να κεράσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στους οκτώ εκλεκτούς του. Πρόκειται για τα στελέχη που επέλεξε έπειτα από πολλή σκέψη ο κ. Κ. Καραμανλής να συγκροτήσουν το νέο ισχυρό όργανο που θα παράγει πολιτικές θέσεις και θα καθορίζει την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος. Αυτοί είναι ο Γ. Σουφλιάς, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Δ. Σιούφας, ο Πρ. Παυλόπουλος, ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Θ. Ρουσσόπουλος, ο Στ. Δήμας και ο Μ. Λιάπης.

Το όργανο θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα και θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να φθάσουν στην κοινωνία οι θέσεις του κόμματος. “Θα συζητάμε από τις περιοδείες του προέδρου μέχρι τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή, αλλά και μέχρι την έκδοση μιας ανακοίνωσης για ένα τρέχον ζήτημα. Τίποτα στο εξής δεν θα γίνεται στην τύχη” έλεγε χθες ένα από τα στελέχη του νέου οργάνου.

Ο κ. Καραμανλής πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του τα προσεχή 24ωρα ­ ενδεχομένως και σήμερα ­ και αμέσως μετά την ανακοίνωση το όργανο θα αρχίσει να λειτουργεί. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ωστόσο δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό ορισμένων επιτελών του προέδρου της Ν.Δ. για χρησιμότητα του νέου επικοινωνιακού επιτελείου. “Δεν καταλαβαίνω τι θα προσθέσει ένα ακόμη όργανο στη λειτουργία του κόμματος. Υπάρχουν εκλεγμένο Πολιτικό Συμβούλιο, εκλεγμένοι συντονιστές, εκλεγμένοι τομεάραχες, εκλεγμένος γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκλεγμένος γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής και εκλεγμένος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ελπίζω το νέο όργανο να μην επιχειρήσει να υποκαταστήσει τα αιρετά όργανα, διότι τότε θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα” λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν: “Αυτά τα στελέχη ούτως ή άλλως θα μπορούσε να τα καλεί στο γραφείο του ο πρόεδρος και να ακούει τις απόψεις τους όταν το κρίνει σκόπιμο. Διότι τώρα μ΄ αυτή την κίνηση δίνει την εντύπωση ότι επιθυμεί η παραγωγή πολιτικής και η επικοινωνιακή τακτική να καθορίζονται από ένα μη εκλεγμένο όργανο”.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος της Ν.Δ. καθυστερούσε εδώ και καιρό να οριστικοποιήσει την απόφασή του. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι θα επιθυμούσε αυτό το όργανο να είναι μικρό και ευέλικτο, όπως άλλωστε του είχε εισηγηθεί και η κ. Ντ. Μπακογιάννη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν διότι ο κ. Κ. Καραμανλής βρέθηκε για μια ακόμη φορά ενώπιον του κλασικού διλήμματος που λέει “ποιου την καρδιά να φτιάξω και ποιου να χαλάσω”.

Έτσι συμπεριέλαβε όλους τους επιτελείς του, καθώς και τους Στ. Δήμα και Μ. Λιάπη, οι οποίοι δεν είναι μέλη σε κάποιο αιρετό όργανο. Του μόνου που χάλασε την καρδιά ήταν του παλιού φίλου κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, για τον οποίον ορισμένοι στη Ν.Δ. πίστευαν ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στη Ρηγίλλης. Δεν συμπεριέλαβε επίσης τον κ. Γ. Βουλγαράκη, του οποίου το όνομα είχε ακουστεί την τελευταία περίοδο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “