Επίθεση με τρία αντιπολιτευτικά όπλα

Με τρία αντιπολιτευτικά όπλα σχεδιάζει η Ν.Δ. να χτυπήσει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κερδίσει το χαμένο έδαφος, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή και τη συμμετοχή επιτελικών στελεχών.
1. Το πρώτο θέμα που πρέπει να αναδειχθεί είναι η πορεία των ολυμπιακών έργων. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού να γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχεδιάζει να επιτίθεται με κάθε ευκαιρία στην κυβέρνηση και να την κατηγορεί ότι έχει τεράστια αδυναμία να ολοκληρώσει ένα τόσο σημαντικό έργο.

2. Το δεύτερο αντιπολιτευτικό όπλο του κ. Κ. Καραμανλή θα αφορά τα δημόσια έργα. Εξ αφορμής των συνεπειών της πρόσφατης νεροποντής, στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. θα περιοδεύσουν σε όλη τη χώρα για να εντοπίσουν κακοτεχνίες σε έργα υποδομής, ώστε το κόμμα να μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση αλλά και κυρίως τον κ. Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος διετέλεσε επί 8 χρόνια υπουργός Περιβάλλοντος.

3. Το τρίτο όπλο του πρόεδρου της Ν.Δ. ακούει στο όνομα «δημόσιος τομέας και διαρθρωτικές αλλαγές». Η Ν.Δ. επιθυμεί να μετριάσει τα όποια κέρδη, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, αποκόμισε η κυβέρνηση από την ενοποίηση των δύο Τραπεζών Εθνικής και Alpha. Έτσι θα αναδείξει ­ όπως λένε στη Ρηγίλλης ­ εντός και εκτός Βουλής τα προβλήματα της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Στο στόχαστρο θα βρεθούν οι Πολεοδομίες ώστε και πάλι τα βέλη να βρουν τον κ. Κώστα Λαλιώτη. Ο πρόεδρος και τα στελέχη της Ν.Δ. θα κατηγορήσουν ακόμη την κυβέρνηση για την ατολμία να εξυγιάνει τους Οργανισμούς του Δημοσίου και να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις. Οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν οι χθεσινοί σχεδιασμοί θα ληφθούν σε δύο νέες συσκέψεις, οι οποίες θα γίνουν τη ερχόμενη εβδομάδα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “