Η Ν.Δ. ανεβάζει τους τόνους για «καθυστερήσεις»

Σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την πορεία των έργων της Ολυμπιάδας καταφεύγει τώρα η Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να βρει αντιπολιτευτικό ρόλο ύστερα από μια μακρά περίοδο απραξίας. Χθες συνεδρίασαν οι συντονιστές του κόμματος για το θέμα αυτό και αμέσως μετά, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος μετέφερε με δηλώσεις του τις εκτιμήσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η Ν.Δ. διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα οργάνωσης και συντονισμού. Ειδικότερα για την οργάνωση, αναφέρω τις καθυστερήσεις στα έργα, τις υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς τους, καθώς και τα ζητήματα διαφάνειας». Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έδωσε στη δημοσιότητα και στοιχεία για υπερβάσεις του προϋπολογισμού των έργων, τα οποία είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα στη σύσκεψη η αρμόδια τομεάρχης κ. Φάνη Πετραλιά, για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο για πειραματισμούς και πιστεύουμε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να οργανωθεί και με σοβαρότητα να πάρει τις αποφάσεις της για το ποιοι συντονίζουν τα έργα της Ολυμπιάδας».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος: «Το κέντρο σκοποβολής από 4 δισ. θα φθάσει τα 17,3 δισ. και το κέντρο τηλεόρασης από 10,7 δισ. θα ανέλθει σε 30 δισ., δηλαδή θα υπάρξει τριπλασιασμός του κόστους». Σε πολύ χαμηλότερους τόνους κινήθηκε ωστόσο ο κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας λίγο νωρίτερα προς τους συντονιστές. Είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική υπόθεση. «Εμείς στηρίζουμε τους Αγώνες και εμείς, ως κυβέρνηση, θα κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά η κυβέρνηση, εκτός από τις προτάσεις μας, θα έχει να αντιμετωπίσει και την κριτική μας».

Για Σταθόπουλο

Ο πρόεδρος και οι συντονιστές της Ν.Δ. ασχολήθηκαν με ένα ακόμη θέμα, τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο του. «Η αποκάλυψη του κ. Μ. Σταθόπουλου δεν επιβεβαιώνει μόνο τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχει κάνει η Ν.Δ., αλλά αφήνει έκθετο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται ακόμη μία φορά να διερευνήσει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σε ποιες περιπτώσεις και από ποιους υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο του κ. Μ. Σταθόπουλου».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “