Φράγμα στον Αβραμόπουλο

Να κλείσει τον δρόμο σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Δήμο Αθηναίων επιχειρεί η Ν.Δ.

Τα σενάρια του τελευταίου δεκαημέρου, τα οποία έφεραν τον πρόεδρο του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών έτοιμο να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αν αυτός γίνει μητροπολιτικός, προκάλεσαν αναστάτωση στη Ρηγίλλης.

Η ανησυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς πολλοί δεν απέκλειαν σε μια τέτοια περίπτωση να στηριχθεί η υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων από το κυβερνών κόμμα. Σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί και μια αποστροφή του κ. Κώστα Σκανδαλίδη μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ερωτηθείς αν θα εξετάσει το ενδεχόμενο συγκρότησης μητροπολιτικής διοίκησης στην Αθήνα απάντησε με τη λέξη «βεβαίως», εντείνοντας την αγωνία των επιτελών της Ρηγίλλης.

Οι διευκρινιστικές δηλώσεις που ακολούθησαν, τόσο από τον κύριο Αβραμόπουλο, ότι δεν θα είναι υποψήφιος ακόμα και σε περίπτωση που ο δήμος είναι μητροπολιτικός όσο και από την κυβέρνηση ­ «τα περί δημιουργίας μητροπολιτικού δήμου δεν είναι του παρόντος» ­ δεν καθησύχασαν τη Ν.Δ. Έτσι χθες αποφασίστηκε σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης να επισκεφθεί αντιπροσωπεία κορυφαίων στελεχών τον κ. Κ. Σκανδαλίδη με στόχο να λάβει μια σαφή απάντηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Τις προσεχείς ημέρες, λοιπόν, οι κ.κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, Β. Πολύδωρας και Ι. Λαμπρόπουλος θα επισκεφθούν τον υπουργό Εσωτερικών και όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Θ. Ρουσόπουλος θα του πουν: «Δεν θεωρούμε νοητό σε μια ευνομούμενη πολιτεία να γίνονται αιφνιδιασμοί σε θέματα που σχετίζονται με τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση». Στελέχη της Ν.Δ. διευκρίνιζαν χθες ότι ο κ. Κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να μη δεχθεί καμιά αλλαγή του εκλογικού χάρτη σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Αντιθέτως, μετά τις δημοτικές εκλογές όπου θα υπάρχει ορίζων τετραετίας, η Ν.Δ. είναι πρόθυμη να συζητήσει τις όποιες αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα στελέχη της Ν.Δ. θα ζητήσουν ακόμα από τον κ. Κ. Σκαναδαλίδη να υπάρξει άμεση εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και μάλιστα αυτή να γίνει από διακομματικό όργανο. Πάντως, το θέμα που ανέκυψε με τον μητροπολιτικό δήμο χαρακτηρίζεται λήξαν από το ΚΕΠ μετά τις τελευταίες δηλώσεις Αβραμόπουλου, ενώ από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου διευκρινίζεται ότι το ΚΕΠ θα είναι σε κάθε περίπτωση παρόν στις δημοτικές εκλογές και ότι η συγκρότηση του κόμματος προχωρεί κανονικά. Χθες ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματός του στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “