Και ο Χριστοδουλάκης κόκκινο πανί για τη Ρηγίλλης

Κόκκινο πανί για τη Ν.Δ. θα αποτελεί το προσεχές διάστημα ο νέος «τσάρος» της οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν εξαπολυθεί να βρουν στοιχεία εις βάρος του από τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου, όπως λένε χαρακτηριστικά, «να τσαλακώσουν την πολύ καλή δημόσια εικόνα του» σε σύντομο διάστημα.

Είναι γεγονός ότι η τοποθέτηση του κ. Ν. Χριστοδουλάκη σε αυτή τη θέση ήταν το σενάριο που ξόρκιζε εδώ και καιρό η Ν.Δ. «Προτιμάμε όποιονδηποτε άλλο σε αυτή τη θέση εκτός από τον Χριστοδουλάκη», έλεγαν από τις αρχές του καλοκαιριού κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και εξηγούσαν τους λόγους: «Είναι αυτή την ώρα το πιο επικίνδυνο όπλο του Πρωθυπουργού, διότι δεν έχει φθαρεί, είναι επιτυχημένος και το χειρότερο για μας είναι ότι διεισδύει στο δικό μας κόμμα. Το πολιτικό του προφίλ είναι αυτό ακριβώς που επιθυμούν οι ψηφοφόροι του λεγόμενου μεσαίου χώρου. Και είναι εκείνοι οι ψηφοφόροι που θα δώσουν τη νίκη στις εκλογές σε όποιο κόμμα τους πείσει περισσότερο».

Το στίγμα των επιθέσεων που θα αρχίσει να δέχεται ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας έδωσε ο αντίστοιχός του «σκιώδης υπερυπουργός» της Ν.Δ. κ. Γ. Αλογοσκούφης στη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος. «Καμιά απολύτως αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αφού η συμβολή του κ. Χριστοδουλάκη στον πλαστό προϋπολογισμό είναι ουσιαστική και οι ευθύνες του στο θέμα του Χρηματιστηρίου δεδομένες. Εκείνος είχε υπό την εποπτεία του τη ΔΕΚΑ με την οποία έγιναν οι παρεμβάσεις στη Σοφοκλέους» είπε με έμφαση ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι προεκλογική και ελπίζω να μην κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην εθνική οικονομία. Διότι οι προεκλογικές αθλιότητες γίνονται κυρίως στα οικονομικά θέματα».

Είναι προφανές ότι κ. Γ. Αλογοσκούφης θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της Ν.Δ., όχι μόνο λόγω θέσεως, αλλά και γιατί γνωρίζει καλά τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη. Δεν θα είναι όμως μόνος του. Σε πολιτικό επίπεδο θα του επιτίθεται ο κ. Β. Μεϊμαράκης και μια σειρά ακόμη στελεχών που θα αναλάβουν αυτή τη δύσκολη αποστολή.

Μέρος αυτού του σχεδίου αποτελεί και η ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό που κατέθεσαν χθες στη Βουλή 49 βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Π. Παυλόπουλο. Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν «ποιες διοικητικές πράξεις ατομικού ή κανονιστικού χαρακτήρα, καθώς και ποιες συμβάσεις υπέγραψαν στο μεσοδιάστημα 15-25 Οκτωβρίου οι υπουργοί και οι υφυπουργοί, οι οποίοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση ή ανέλαβαν άλλα καθήκοντα σε αυτήν κατά τον ανασχηματισμό της». «Δύο πρόσωπα μάς αφορούν αυτή την ώρα: Ο Χριστοδουλάκης και ο Λαλιώτης. Και κυρίως για τις δικές τους ενέργειες θέλουμε να πληροφορηθούμε», λένε κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.

Πάντως είναι γεγονός ότι η Ν.Δ. αναζητεί αυτή την ώρα πεδίο αντιπολιτευτικής δράσης, μια που διαψεύσθηκαν οι προβλέψεις τους για κακές εξελίξεις τον Οκτώβριο στο κυβερνών κόμμα. Ο κ. Κ. Καραμανλής μιλώντας χθες στους συντονιστές κατηγόρησε τον κ. Κ. Σημίτη ότι συγκρότησε ένα πολυμελές κυβερνητικό σχήμα, την ώρα που η τάση είναι για μικρά και ευέλικτα σχήματα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ακόμη ότι ο κ. Κ. Σημίτης ανακύκλωσε τα ίδια πρόσωπα στα ίδια πόστα. Εκείνους δηλαδή που είχε χαρακτηρίσει κουρασμένους υπουργούς. «Η χώρα έμεινε ακυβέρνητη επί 5 μήνες και τελικά ο Πρωθυπουργός συγκρότησε μια κυβέρνηση που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού», τόνισε με δηκτικό ύφος ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στα όσα είπε ο κ. Κ. Καραμανλής ο κ. Γ. Σουφλιάς πρόσθεσε ότι «μια πολυπληθής κυβέρνηση χωρίς ευελιξία, με τα ίδια πρόσωπα στις καρέκλες των υπουργών, με την ίδια πολιτική, και μάλιστα χειρότερη λόγω του προεκλογικού κλίματος για τις δημοτικές εκλογές, είναι κάκιστη συνταγή για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων της χώρας».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “