Αγωγή Μητσοτάκη κατά Λαλιώτη

«Το σκληρό ροκ θα το χορέψουν μόνοι τους», δήλωσε μόλις προχθές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Κ. Καραμανλής. Φαίνεται ότι αυτό ήταν σχήμα λόγου, προκειμένου να υποστηρίξει πως το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει τον κ. Κ. Λαλιώτη στην έντονη αντιπαράθεσή του με τον κ. Κ. Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα στελέχη της Ν.Δ. ήδη βρίσκονται στην «πίστα» και χορεύουν, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται πυρετωδώς για κινήσεις αντιπερισπασμού. Οι ρυθμοί γίνονται ακόμη πιο έντονοι σήμερα, καθώς ο κ. Κ. Μητσοτάκης καταθέτει αγωγή εναντίον του κ. Κ. Λαλιώτη για προσβολή της προσωπικότητάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κ. Μητσοτάκης ζητά με την αγωγή ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό ως αποζημίωση. Για την ενέργεια αυτή του πρώην πρωθυπουργού έχει ενημερωθεί και ο κ. Κ. Καραμανλής.

Την ίδια ώρα, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται τα τελευταία 24ωρα στη Ρηγίλλης, ο κ. Κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του συγκεντρώνουν το οπλοστάσιο που χρειάζονται για να συγκρουστούν με την κυβέρνηση ξανά σε τρία γνωστά μέτωπα: Το Κτηματολόγιο, το Χρηματιστήριο και τις ελληνοποιήσεις. Αιχμή του δόρατος εντός και εκτός Βουλής θα είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θα αγνοεί ­ όπως λένε οι συνεργάτες του ­ τον κ. Κ. Λαλιώτη και θα επιτίθεται ευθέως στον Πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι «πίσω από τον νέο γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος κρύβεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επιθυμεί να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να διχάσει τον λαό, προκειμένου να αυξήσει την συσπείρωση στη βάση του ΠΑΣΟΚ». Επιτελικό στέλεχος της Ρηγίλλης έλεγε χθες ότι ο πρώτος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε με τα κόμματα της Αριστεράς αντικυβερνητικό μπλοκ και, ο δεύτερος, αυτό το μπλοκ να γίνει αντισημιτικό μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Δηλαδή να καταφέρουμε να στρέψουμε εναντίον του Πρωθυπουργού ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ που διαφωνεί με την τακτική της πολιτικής όξυνσης. Όσο για τον κ. Κ. Λαλιώτη θα του επιτίθενται πρωτίστως ο εκπρόσωπος του κόμματος και ο κ. Β. Μεϊμαράκης αλλά και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Πάντως -μέχρι τώρα τουλάχιστον- ο κ. Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο που χειρίζεται η Ν. Δ το θέμα. Άλλωστε η Ρηγίλλης βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό και χαράσσεται απο κοινού η τακτική που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Στο ρόλο του μεσολαβητή για μια ακόμη φορά βρίσκεται ο κ. Β. Μεϊμαράκης ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πηγαινοέρχεται ανάμεσα στη Ρηγίλλης και την Αραβαντινού.

Πολλά στελέχη της Ν. Δ εκτιμούν οτι ο κ. Κ. Λαλιώτης μέχρι τώρα αντί να δημιουργήσει εσωκομματικό προβλήματα στη Ρηγίλλης αντιθέτως έχει φέρει τα στελέχη πιο κοντά. Δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για τις επόμενες κινήσεις του κ. Κ. Λαλιώτη. ” Άραγε τι άλλο θα κάνει; ” Είναι το ερώτημα που ψιθυρίζουν οι περισσότεροι βουλευτές της Ν. Δ. Έτσι όλοι στη Ν. Δ βρίσκονται επί ποδός και οι δηλώσεις του τύπου ” δεν φοβόμαστε τον Κώστα Λαλιώτη ” γίνονται μόνο για να διασκεδάζονται οι φόβοι των ψηφοφόρων του κόμματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “