Καραμανλής: Εθνική στρατηγική κατά της τρομοκρατίας

Για δεύτερη φορά μέσα 10 ημέρες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει αυτή την ώρα είναι να αναδείξει το ηγετικό του προφίλ εντός και εκτός της χώρας και όχι να χαϊδέψει τα αυτιά των στελεχών και οπαδών του που του ζητούν σύγκρουση με την κυβέρνηση για θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Προτεραιότητα Καραμανλή στο να αναδειχθεί το ηγετικό του προφίλ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
Η πρώτη φορά ήταν στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη χθες. Και για να γίνει κατανοητή η στρατηγική του, δήλωσε με έμφαση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Έχουμε πει και θέλω να το επαναλάβω ότι είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε δημοκρατικά διαμορφωμένη πρωτοβουλία εναντίον της τρομοκρατίας, ακόμη και αν η στήριξη αυτή μπορεί να συνεπάγεται πολιτικό κόστος, πρέπει να θεωρείται δεδομένη». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε την ομιλία του εξηγώντας στους βουλευτές λεπτομερώς πια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του στο εξής: «Πιστεύουμε πως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή του παρελθόντος προέχει η συνεννόηση όλων των δυνάμεων της πατρίδας μας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής. Θεωρούμε και επιμένουμε σ’ αυτό ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε θεσμοθετημένο διάλογο, που θα θέτει το κομματικό συμφέρον πάνω από εφήμερες κομματικές επιδιώξεις», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: « Όλοι στις ίδιες βασικές αρχές και αξίες πιστεύουμε. Ο διάλογος και η συνεννόηση σίγουρα φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά. Ο διάλογος και η συνεννόηση ενισχύουν τις θέσεις της χώρας μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποίησε επίσης και τους βουλευτές που έχουν εκφράσει στο παρελθόν απόψεις εκτός γραμμής για την εξωτερική των ΗΠΑ να μη συνεχίσουν την ίδια τακτική: «Τονίζω ότι κανένας δεν πρέπει να παραγνωρίζει πως η κοινωνία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρό, σύγχρονο και ενιαίο πολιτικό λόγο. Η εμφάνιση όλων μας, συναδέλφων και στελεχών του κόμματος, στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ γίνεται για την προβολή των θέσεων και της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασής μας».

Ο κ. Κ. Καραμανλής σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών και των στελεχών, τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους ότι από τη συγκυρία αυτή επωφελείται η κυβέρνηση, υποστήριξε πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Πρόσθεσε δε, ότι καμιά από τις πράξεις της κυβέρνησης δεν παραγράφεται και τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο: «Εάν η κυβέρνηση ­ είπε ­ από αλαζονεία και ναρκισσισμό αποστασιοποιείται από τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, εάν απομακρύνεται από την πραγματικότητα έχουμε υποχρέωση να την υποκαθιστούμε τόσο στην άσκηση πολιτικής όσο και στις σχέσεις με τον πολίτη. Εάν η κυβέρνηση για τις όποιες κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες των στελεχών της επιχειρεί καταφυγή στην πόλωση, τη διχαστική οξύτητα και τον φανατισμό, εάν επιστρατεύσει ύβρεις εναντίον των θεσμών, εάν επιτίθεται εναντίον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης που είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας, πρέπει να ξέρει ότι η στρατηγική μας είναι δεδομένη».

Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής με τη χθεσινή του ομιλία αιφνιδίασε βουλευτές, αλλά και κορυφαία επιετελικά στελέχη τα οποία ανέμεναν ότι θα επιτεθεί μετωπικά στον Πρωθυπουργό για τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής ζωής με πρώτο και κύριο το θέμα του Κτηματολογίου και δεύτερο την κατάσταση στη Σοφοκλέους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “