Η επικαιρότητα έριξε τους τόνους

Προσπάθεια να φέρει στο προσκήνιο θέματα της εσωτερικής πολικής ώστε να μπορεί να επιτίθεται στην κυβέρνηση κατέβαλε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής. Συνεκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, στο οποίο συμμετείχε και ο κ. Κ. Μητσοτάκη, και αφού καταδίκασε την τρομοκρατία και ζήτησε συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, στη συνέχεια κατηγόρησε με δριμύτητα την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση δείχνει ότι επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τη διεθνή κρίση για να συγκαλύψει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στον τόπο, να κρύψει τις αδυναμίες της, να παρατείνει την ακυβερνησία και να συντηρήσει μια κατάσταση που, όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε, αποβαίνει εις βάρος του τόπου» δήλωσε με έμφαση ο κ. Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Η διεθνής κρίση δεν τερματίζει την ακυβερνησία. Δεν καλύπτει τον χαμένο χρόνο. Δεν συγκαλύπτει και δεν δικαιολογεί τη διαφθορά. Δεν αθωώνει εκείνους που επέβαλαν καθεστωτικές πρακτικές εις βάρος της κοινωνίας, του δημοσίου συμφέροντος, της ουσίας και της ποιότητας της δημοκρατίας».

Η επιχείρηση πάντως του προέδρου της Ν.Δ. να δημιουργήσει ένταση με αφορμή τα εσωτερικά θέματα έπεσε στο κενό, καθώς η επικαιρότητα ήταν και χθες σταθερά προσανατολισμένη στα θέματα της τρομοκρατίας. Για το θέμα αυτό ωστόσο ο κ. Κ. Καραμανλής πέτυχε ομοφωνία στο κόμμα του. Τόσο ο κ. Κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Γ. Σουφλιάς συμφώνησαν ότι «αποτελεί μείζον θέμα για τη χώρα η χάραξη ενιαίας εθνικής στρατηγικής. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε οι αναγκαίες δράσεις να τύχουν ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής».

Ακόμη και ο κ. Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος είχε επικρίνει τους Αμερικανούς, χθες συντάχθηκε με την επίσημη κομματική θέση. Την ίδια ώρα στη Ν.Δ. σε αλλεπάλληλες συσκέψεις αναζητούν τρόπους να αναδείξουν εσωτερικά θέματα στα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρωταγωνιστήσει.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “