Σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε η Ν.Δ.

Έτοιμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση εμφανίζεται η Ν.Δ. για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Κ. Καραμανλής ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα είναι το ΚΚΕ το οποίο αφού εκφράζει τη λύπη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης επισημαίνει ότι θα εντείνει την δράση για την άνοδο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τάχθηκε απερίφραστα υπέρ των ενεργειών του ΝΑΤΟ και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ ο κ. Κ. Καραμανλής συγκάλεσε σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών του κόμματός του στην οποία συμφώνησαν ότι «η Ελλάδα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τους εταίρους και τους συμμάχους της για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας».

Έτσι η ηγεσία της Ν.Δ. επιχείρησε να περιθωριοποιήσει ορισμένους βουλευτές της οι οποίοι με δηλώσεις επέκριναν τις ΗΠΑ. «Η Ν.Δ. πιστεύει ότι για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας χρειάζεται συντονισμός, κοινή δράση και πάνω απ’ όλα συνεννόηση. Για τούτο προτείνει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα συζητήσει το μείζον θέμα και τις επιπτώσεις του παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Η άποψη της Ν.Δ. είναι πως στον τόπο αυτό πρέπει να μάθουμε να συζητάμε για τα μεγάλα θέματα, να μάθουμε να συζητάμε για τα θέματα που αφορούν όλους μας».

Διάλογο και συνεννόηση επιδιώκει και η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και γι’ αυτό ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου με δική του πρωτοβουλία επισκέπτεται αύριο τον κ. Κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης προκειμένου να τον ενημερώσει λεπτομερώς για τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Όσο για την πρόταση του κ. Κ. Καραμανλή περί σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών η κυβέρνηση δεν την απέρριψε αλλά και δεν την απεδέχθη. Ο κ. Δ. Ρέππας δήλωσε ότι «όλα τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Συντάγματος αντιμετωπίζονται μετά τη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Η συμπάθεια απέναντι στα θύματα και τον δοκιμαζόμενο αμερικανικό λαό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε συμπάθεια και ανοχή στην κρατική πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που οργανώνουν την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, δημιουργούν και εκπαιδεύουν τρομοκρατικές ομάδες και ένοπλα μισθοφορικά τμήματα θανάτου, όπως ο UCK στα Βαλκάνια».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “