Καταδίκασε πριν ακούσει!

Με έντονη επιθετικότητα εκφράστηκε χθες η αγωνία του κ. Κ. Καραμανλή να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά τα λάθη στρατηγικής στο θέμα των ταυτοτήτων αλλά και την απρόσμενη από τη Ρηγίλλης ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπες για τις ταυτότητες; θα ρωτήσει στη συνέχεια ο κ. Σουφλιάς τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Έτσι, στην προσπάθειά του να ακυρώσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το κοινωνικό πακέτο πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Έτσι καταδίκασε τα μέτρα πριν καν ανακοινωθούν.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να αλλάξει το πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση, κάλεσε χθες τους συντονιστές και τους τομεάρχες του κόμματος σε μια σύσκεψη-μονόλογο, στην οποία εκφώνησε ομιλία μπροστά στις κάμερες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Για μια ακόμη φορά, όμως, η Ν.Δ. αστόχησε ­ τουλάχιστον χρονικά.

«Σερνόμαστε»…

«Την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός έδινε στη δημοσιότητα το νέο κοινωνικό πακέτο, εμείς εξαπολύαμε επίθεση εναντίον του δείχνοντας να σερνόμαστε και πάλι πίσω από τις εξελίξεις», σχολίασε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει από την περασμένη εβδομάδα ώστε εμείς να έχουμε την πρωτοβουλία τον κινήσεων και να δείξουμε ότι η κυβέρνηση εσύρθη κάτω από τη δική μας πίεση να ανακοινώσει κοινωνικά μέτρα. Και παράλληλα εγκαίρως να έχουμε απεγκλωβιστεί από το θέμα των ταυτοτήτων.

Αφού αυτό δεν έγινε τη σωστή ώρα, θα έπρεπε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και μετά μια μια να τις σχολιάσουμε».

Ανέβασε τους τόνους

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέβασε χθες πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσης αποκαλύπτοντας ότι από εδώ και στο εξής θα επιτίθεται προσωπικά στον Πρωθυπουργό, μια που αποδείχθηκαν φρούδες οι ελπίδες των επιτελών του πως στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κ. Σημίτης θα υποστεί σημαντική πολιτική βλάβη. «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εκβιάζοντας τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ για να τους έχει δέσμιους στο συνέδριο ομολόγησε την αλήθεια: Ότι υπάρχει αβεβαιότητα και έλλειμμα νομιμοποίησης για αναγκαίες δράσεις. Ότι χρειάζεται, αλλά δεν έχει, αποτελεσματική κυβέρνηση. Ότι η σημερινή κατάσταση είναι σε βάρος του τόπου. Δικά του λόγια είναι αυτά και δεν είναι αντιπολίτευση. Είναι όμως η αλήθεια αυτή, δεν είναι ούτε κομματική ούτε προσωπική υπόθεση κανενός. Αφορά όλες τις Ελληνίδες, αφορά όλους τους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε με έμφαση: «Προσπαθούν τώρα να κρύψουν την έλλειψη πολιτικής, την αδυναμία παραγωγής έργου και την ακυβερνησία. Πώς; Σκάβοντας χαρακώματα του παρελθόντος και επιχειρώντας συνειδητά να διχάσουν τους Έλληνες. Προσπαθούν να καλύψουν την ασυνεννοησία και τις αντιπαραθέσεις τους εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον άλλων. Βαφτίζουν τη μεταξύ τους σύγκρουση διάλογο αλλά αρνούνται τον διάλογο με κάθε άλλον».

Απέφυγε τις ταυτότητες

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., όπως αναμενόταν, απέφυγε τις αναφορές στις ταυτότητες. Αναφέρθηκε έμμεσα όμως στη σύγκρουση του κ. Χριστόδουλου με την κυβέρνηση την ώρα που εξαπέλυε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Πρωθυπουργού: «Ο κ. Σημίτης για να δέσει πιο γερά την καρέκλα του στο ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην τακτική της πόλωσης και του φανατισμού, του φθόνου και της μισαλλοδοξίας. Για να κρατηθεί στην εξουσία διχάζει τον λαό. Και το κάνει σκόπιμα. Δεν σέβεται τον λαό. Και δεν σέβεται τον λαό γιατί αρνείται τον διάλογο. Αλλά και γιατί υποτιμά τη μνήμη και την κρίση των πολιτών. Άρχισε ήδη να κατηγορεί όλους τους άλλους για το δικό του ιδεολογικό κενό και τις δικές του πολιτικές αδυναμίες. Άρχισε να σκάβει τα χαρακώματα του παρελθόντος».

Πάντως στη Ρηγίλλης εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τη χθεσινή εμφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. και υποστηρίζουν ότι ακύρωσε με την ομιλία που έγινε τη σωστή στιγμή τις εντυπώσεις από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Και προσθέτουν ότι «στο εξής θα αναλαμβάνει ο ίδιος να απαντά στον κ. Κ. Σημίτη κάθε φορά που θα εφευρίσκει τρόπους για να αλλάζει υπέρ του το κλίμα στην κοινή γνώμη».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “