Σκληρές κόντρες στη Ν.Δ.

Οι μισοί ζητούν την ψήφο των άλλων μισών! Ο λόγος για τους βουλευτές της Ν.Δ., αφού από τα 121 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι υποψήφιοι τουλάχιστον 65 για 46 θέσεις. Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής δεν δείχνει να ανησυχεί.

Μαριέττα Γιαννάκου και Νικήτας Κακλαμάνης. Μονομαχούν για τη θέση του συντονιστή θεμάτων υγείας
Όπως λένε οι συνομιλητές του, σκέφτηκε «μονά ζυγά δικά μου» και αποφάσισε να αδιαφορήσει εντελώς για τις σκληρές μονομαχίες που μαίνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, δύο 24ωρα πριν ανοίξει η γαλάζια κάλπη που θα αναδείξει τους σκιώδεις «υπερυπουργούς» και «υπουργούς» της Ν.Δ. Στην κομματική γλώσσα της Ρηγίλλης οι πρώτοι ονομάζονται συντονιστές και οι δεύτεροι τομεάρχες.

Και όταν σκέφτεται «μονά ζυγά δικά μου» ο πρόεδρος της Ν.Δ. αυτό σημαίνει πως όποιος και αν αναδειχθεί νικητής, από τις τουλάχιστον 10 μονομαχίες που θα διεξαχθούν, δικός του άνθρωπος θα είναι και δεν πρόκειται για το προσεχές διάστημα να τον αμφισβητήσει.

«Άρα, δεν έχει λόγο να παρέμβει. Αντίθετα, κινδυνεύει να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αν βοηθήσει κάποιον υποψήφιο», λένε οι επιτελείς της Ρηγίλλης, και εξηγούν: «Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος δεν δεσμεύεται από τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές».

Οι πιο σκληρές μονομαχίες αναμένεται να γίνουν για δύο από τις θέσεις των συντονιστών «υπερυπουργών». Για τη θέση του συντονιστή του τομέα οικονομίας θα δώσουν μάχη οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Κωστόπουλος. Πρόκειται για μια αντιπαράθεση που φαίνεται να παίρνει τα χαρακτηριστικά βεντέτας. Μία ακόμη σημαντική μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε δύο προβεβλημένα στελέχη. Την κ. Μαριέττα Γιαννάκου και τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη για τη θέση του συντονιστή θεμάτων υγείας. Συντονιστής ανάπτυξης θα εκλεγεί με ευκολία εκτός απροόπτου ο κ. Γ. Βουλγαράκης, ενώ περίπατος θα είναι η εκλογή για την Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του συντονιστή εξωτερικών.

Αντίστοιχο περίπατο θα κάνει και ο κ. Βύρων Πολύδωρας για τη θέση του συντονιστή δημόσιας διοίκησης. Υποψήφιος συντονιστής μορφωτικών υποθέσεων θα είναι ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, ενώ δεν αποκλείεται να έχει αντίπαλο τον σημερινό τομεάρχη παιδείας κ. Γ. Καλό. Με σφοδρότητα θα συγκρουστούν αρκετά δίδυμα για τις 20 θέσεις τομεαρχών και των 20 αναπληρωτών τους. Για παράδειγμα ένα ντέρμπι με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να δοθεί για τη θέση του τομεάρχη Ολυμπιακών Αγώνων και Τουρισμού. Υποψήφιοι θα είναι η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο κ. Θ. Κασσίμης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “