Ν.Δ.: Με εντολή Καραμανλή έλειψαν οι θριαμβολογίες

«Δικό μας μέλημα είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι». Αυτό περιορίστηκε να πει ο κ. Κ. Καραμανλής όταν εκλήθη χθες να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της MRB, θέλοντας έτσι να καταστήσει σαφές στα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος ότι πρέπει να αποφύγουν τις πανηγυρικές δηλώσεις με επιχειρήματα του τύπου ο «λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του και εμείς θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση».

Πάντως, αυτή τη φορά η εντολή του κ. Κ. Καραμανλή, η οποία διαβιβάστηκε προς όλες τις κατευθύνσεις μέσω του κ. Θ. Ρουσόπουλου, τηρήθηκε από όλους. Οι βουλευτές τήρησαν χαμηλούς τόνους, περιορίζοντας τις αναφορές τους εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Όπως αυτή του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος είπε ότι «η τραγιάσκα που επέβαλε ο κ. Κ. Λαλιώτης στον κ. Κ. Σημίτη όχι μόνο δεν είναι στα μέτρα του, αλλά υπονομεύει το πολιτικό του πορτρέτο».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κ. Καραμανλής συνεχίζει τις σημερινές εμφανίσεις και παρεμβάσεις, σε μια προσπάθεια να δώσει την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι παρακολουθεί από κοντά όλες λειτουργίες της δημόσιας ζωής, ώστε να είναι έτοιμος, όταν έρθει η ώρα, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Χθες το πρωί επισκέφθηκε τον Συνήγορο του Πολίτη και αφού είπε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα και σέβεται αυτόν τον θεσμό, αμέσως μετά επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση.

«Ο μεγάλος ασθενής είναι σήμερα το κράτος. Το κράτος που οφείλει να είναι αρωγός και φίλος του πολίτη, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ο δυνάστης του. Απρόσωπη γραφειοκρατία, καθυστερήσεις, αδιαφορία, δυστυχώς συχνότατα κομματισμός και αλαζονεία που εκτρέφουν τη συναλλαγή και τη διαφθορά» είπε με έμφαση και πρόσθεσε: «Αυτά τα ζει ο πολίτης που συναλλάσσεται με το κράτος. Και όσοι παριστάνουν ότι όλα πάνε καλά, ή αφελείς είναι, ή ένοχοι. Είναι τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες εδώ. Γιατί και αδράνεια υπάρχει, αλλά και διότι η κυβέρνηση κωφεύει στις συστηματικές προτάσεις που κάνουμε». Η σημερινή εμφάνιση του κ. Κ. Καραμανλή θα είναι στον Πειραιά. Θα επισκεφθεί την έκθεση βιβλίου και στη συνέχεια θα κάνει δηλώσεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “