Την παραίτηση Παπαντωνίου θα ξαναζητήσει ο Καραμανλής

Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες ο κ. Κ. Καραμανλής θα ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ύστερα από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας του κόμματός του δηλώνει αποφασισμένος να ρίξει όλο το βάρος του στην άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης. «Βρισκόμαστε στην καλύτερη χρονική συγκυρία να χτυπήσουμε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ», λένε οι συνεργάτες του και προσθέτουν:

Η Ν.Δ. είχε ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία πριν από ένα μήνα. Η καθυστέρηση στην εξεύρεση ημερομηνίας η οποία να διευκολύνει όλες τις πλευρές τελικά ευνοεί την Ν.Δ. διότι μεσολάβησε το Ασφαλιστικό. Έτσι ο κ. Κ. Καραμανλής σχεδιάζει να επικεντρώσει σ’ αυτό το μείζον ζήτημα την κριτική του: «Δεν χρειάζεται να πει τίποτε καινούργιο ο πρόεδρος αρκεί να επαναλάβει τα όσα έχουν πει εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί», λένε στη Ρηγίλλης και υποστηρίζουν ότι «με καθυστέρηση παραδέχονται οι κ.κ. Κ. Σημίτης και Γ. Παπαντωνίου ότι το Ασφαλιστικό αντέχει ακόμη 12 χρόνια. Δηλαδή ομολογούν ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. διά των κ.κ. Δ. Σιούφα και Γ. Σουφλιά ήταν επιτυχές. Έδωσε ζωή στο ασφαλιστικό σύστημα περισσότερο από 20 χρόνια.

Χθες το πρωί ο κ. Κ. Καραμανλής συγκάλεσε άτυπες συσκέψεις στο γραφείο του για το Ασφαλιστικό με τη συμμετοχή των κ.κ. Μ. Έβερτ, Γ. Σουφλιά, Μ. Γιαννάκου και Γ. Αλογοσκούφη. Η κ. Μ. Γιαννάκου τούς ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Ν.Δ. και έγινε η πρώτη κωδικοποίηση των θέσεων του κόμματος.

Σκληρή γλώσσα

Ο κ. Κ. Καραμανλής στη συζήτηση στη Βουλή θα διευρύνει και την κριτική του για την κατάσταση της οικονομίας και θα επιτεθεί με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα στον κ. Γ. Παπαντωνίου. Στελέχη της Ν.Δ. υπενθυμίζουν ωστόσο ότι η πρόταση μομφής εναντίον του κ. Γ. Παπαντωνίου η οποία συζητήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα είχε συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και είχε ενισχύσει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Οι συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή επιμένουν πάντως ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα τους ωφελεί διότι έτσι τα κορυφαία στελέχη θα δώσουν την εντύπωση ότι είναι «όλοι συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα». Ο κ. Κ. Καραμανλής μετά τον κ. Γ. Παπαντωνίου θα στρέψει τα πυρά του και εναντίον άλλων υπουργών, όπως λένε στη Ρηγίλλης.

Μόνο που οι στόχοι δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Τον Φεβρουάριο είχε αποφασισθεί να ριχθούν πυρά ομαδόν εναντίον του κ. Γ. Λαλιώτη για το αεροδρόμιο. Τα γεγονότα όμως τους διέψευσαν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “