Τον θέλει δίπλα του

Ρόλο γενικού «κουμανταδόρου» στο κόμμα δίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον νέο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Και για να καταστήσει σαφές ότι ο γραμματέας έχει σημαντικές αρμοδιότητες και δεν είναι μόνο ο συντονιστής των γραμματειών, όπως πίστευαν αρχικά τα κορυφαία στελέχη, του έδωσε εντολή να εγκατασταθεί δίπλα του, στο γραφείο που κατείχε την περίοδο Έβερτ ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του κόμματος. Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον στη Ρηγίλλης ότι αυτή την περίοδο το πιο ισχυρό πρόσωπο στο κόμμα μετά τον κ. Κ. Καραμανλή είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση βοηθά και η πολύ καλή σχέση του με τον πρόεδρο του κόμματος. Όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Κ. Καραμανλή προβλέπουν ότι σύντομα θα του αυξήσει ακόμη περισσότερο της αρμοδιότητες μέχρι να τον καταστήσει απόλυτο κυρίαρχο όλων των λειτουργιών του κόμματος, ώστε ο ίδιος να έχει την άνεση να ασχολείται αποκλειστικά με τη χάραξη της στρατηγικής και την παραγωγή πολιτικής.
Παράλληλα, από χθες εγκαταστάθηκε ο κ. Γ. Σουφλιάς στην οδό Λυκείου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ την άλλη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το Πολιτικό Συμβούλιο. Στόχος του κ. Κ. Καραμανλή είναι να δημιουργηθούν ομάδες εργασίες ώστε το κόμμα να βρίσκεται σε εγρήγορση όλη τη θερινή περίοδο. Η Ν.Δ. έχει την παράδοση την τελευταία τριετία από τον Ιούνιο και μετά να κατεβάζει τα ρολά μέχρι τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα η ραστώνη να ακυρώνει ό,τι είχε κερδίσει την προηγούμενη περίοδο. Αυτή η παράδοση, λέει ο νέος γραμματέας, αλλά και οι συνεργάτες του προέδρου, φέτος θα σπάσει. Την ίδια ώρα ο κ. Κ. Καραμανλής ετοιμάζεται να ορίσει τους επικεφαλής των γραμματειών. Οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν θα αντικατασταθεί ο γραμματέας του κρίσιμου Οργανωτικού Τομέα, ο κ. Αγγ. Μοσχονάς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “