ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Επιτέλους τελείωσαν, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ. Ο Κώστας Καραμανλής χαμογελά με ανακούφιση και καλεί τους συνεργάτες του να μην τον ενοχλήσουν το προσεχές διάστημα με κομματικές ίντριγκες και μοίρασμα αξιωμάτων. «Τώρα δουλειά», διαμηνύει σε επώνυμα στελέχη και βουλευτές, και προφανώς το εννοεί. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν στη Ρηγίλλης είναι προς ποια κατεύθυνση πρέπει να εργαστούν. Και αυτό γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έναν μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος αυτήν την ώρα, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι η έλλειψη θέσεων για όλα σχεδόν τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Για παράδειγμα, ουδείς έχει καταλάβει τι πιστεύει η Ν.Δ. ότι πρέπει να γίνει με το ασφαλιστικό, πώς θα εξυγιάνει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και βεβαίως τι διαφορετικό έχει να προτείνει για την πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Όσοι παρακολούθησαν το πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ. διαπίστωσαν την αδυναμία των στελεχών της να ασκήσουν πολιτική. Δηλαδή να καταθέσουν προτάσεις και να συνθέσουν διαφορετικές απόψεις. Και όσοι ­ λίγοι ­ επιχείρησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, οι φωνές τους χάθηκαν μέσα στα πανηγύρια για την επιστροφή του Γ. Σουφλιά.

Είναι προφανές πως ούτε ο πρόεδρος ούτε τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. έχουν καταφέρει να τραβήξουν πειστικά τη διαχωριστική γραμμή με την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση και να φωτίσουν την άλλη πλευρά του λόφου. Και μπορεί να έχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές στις ιδεολογίες, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του ο κ. Κ. Καραμανλής, πάντα θα υπάρχουν όμως διαφορετικές προσεγγίσεις στην επίλυση ενός προβλήματος.

Όσο δεν καταφέρνουν στη Ρηγίλλης να ανακαλύψουν αυτήν τη διαφορετικότητα θα παλινδρομούν και θα καθιστούν σε μείζον ζήτημα το αν πρέπει ή όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραστεί στα εγκαίνια του αεροδρομίου των Σπάτων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “