Επιμένει για Μεϊμαράκη

Την εκλογή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή θα επιδιώξει πάση θυσία ο κ. Κ. Καραμανλής.

Ο Κ. Καραμανλής επιδιώκει την επανεκλογή του Ευάγγ. Μεϊμαράκη με μεγάλη πλειοψηφία
Και για να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του, διαμηνύει με κάθε τρόπο σε όλα τα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας ότι δεν θα ανεχθεί να ακυρωθεί το ενωτικό κλίμα που διασφάλισε στο συνέδριο. Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη καταβάλλουν προσπάθειες να πείσουν τον κ. Β. Μιχαλολιάκο να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του. Εκείνος δηλώνει μέχρι στιγμής ότι ετοιμάζεται να μπει στην κούρσα, ωστόσο τυπικά οι υποψηφιότητες δεν έχουν ακόμη υποβληθεί και υπάρχουν περιθώρια για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ακόμη και μετά το Πάσχα. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. μελετά και νέα αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αντί για τη Δευτέρα 23 Απριλίου, που είχε πει αρχικά, δεν αποκλείεται να γίνει τέσσερις ή πέντε ημέρες αργότερα.

Έτσι, μετά την παρέμβαση Καραμανλή, ακόμη και οι υποστηρικτές τού κ. Β. Μιχαλολιάκου αποφεύγουν να εκδηλωθούν δημοσίως μη θέλοντας να διαταράξουν τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κατ’ αρχήν, τόσο οι κ.κ. Δ. Σιούφας και Π. Παυλόπουλος θεωρείται βέβαιο ότι την κρίσιμη ώρα θα συνταχθούν με την επίσημη γραμμή, ενώ και ο κ. Ά. Σπηλιωτόπουλος είναι μάλλον απίθανο να επιχειρήσει να σπάσει τη γραμμή του προέδρου. Άλλωστε ο πρώην εκπρόσωπος θα είναι υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο ­ οι φίλοι του χαρακτηρίζουν αυτονόητη την υποψηφιότητά του ­, επομένως έχει κάθε λόγο να αποφύγει την πόλωση με τη Ρηγίλλης. Αλλά και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Β. Μιχαλολιάκο, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση τού τόνισε ότι τον εκτιμά, αλλά θα στηρίξει τον κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Β. Μιχαλολιάκος, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, λέει ότι τα περισσότερα επώνυμα στελέχη καθώς και δεκάδες βουλευτές τον πίεσαν το προηγούμενο δεκαήμερο να είναι υποψήφιος. Και είναι πεισμένος ότι αν μπει στην κούρσα έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί, διότι γνωρίζει καλά τις προθέσεις της πλειοψηφίας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Διευκρινίζει ωστόσο πως αν ο πρόεδρος επιθυμεί να στηρίξει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη δεν θα είναι εκείνος που θα διαταράξει την ενότητα του κόμματος. «Είμαι από εκείνους που έχτισαν αυτό το κόμμα και το πονάω», λέει χαρακτηριστικά.

Και ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής παρεμβαίνει με τρόπο καθοριστικό ώστε να εξασφαλίσει πανηγυρική νίκη στον κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη, στην εκλογή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ακολουθεί εντελώς διαφορετική τακτική. Σε όσα στελέχη τον πλησιάζουν και ζητούν τη στήριξή του τούς ενθαρρύνει να είναι υποψήφιοι, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην ψηφοφορία. «Είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αν εμπλακεί από εκείνα που θα επιλύσει», λένε χαρακτηριστικά επιτελείς της Ρηγίλλης. Και προσθέτουν: « Έτσι και αλλιώς, όποιοι και αν εκλεγούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα είναι δικοί του άνθρωποι. Κανείς δεν αμφιβάλλει στη Ρηγίλλης πάντως ότι θα υπάρξει διακριτικά «γραμμή» για την υπερψήφιση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη από όλες τις τάσεις ώστε να εκλεγεί πρώτη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “