Ν.Δ.: Στόχος ο Λαλιώτης

Στη “νέα οριοθέτηση” μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και προοδευτικής παράταξης, στοχεύει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτης μέσα από την όλο και πιο μεγάλη “κόντρα” του με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τη Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη πλευρά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους, επιχειρώντας να “προσωποποιήσει” την αντιπολιτευτική του τακτική και σε αυτή τη φάση έχει βάλει ως “στόχο” τον κ. Κ. Λαλιώτη.

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ν.Δ. στον Κ. Λαλιώτη εξελίχθηκε αιφνιδιαστικά πριν από ένα μήνα σε προσωπική βεντέτα του υπουργού με την Ντόρα ΜπακογιάννηΜέσα από την αντιπαράθεση για τα μεγάλα, ο κ. Λαλιώτης βλέπει την αρχή της νέας πορείας του πολιτικού μας συστήματος, που πρέπει, όπως λέει, να ξεφύγει από τη λογική του δικομματισμού και να περάσει στη φάση του “διπολισμού”, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του “προοδευτικού πόλου”.
Ο υπουργός διακρίνει “σημάδια μεγάλης νευρικής κρίσης” στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πλησιάζει η ημέρα των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου και καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των πολιτών που επισκέπτονται το “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του.

“Θα υποχρεωθούν να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες”, λέει ο κ. Κ. Λαλιώτης, σημειώνοντας ότι “τα ψέματα και οι κινδυνολογίες που έχουν αραδιάσει τους τελευταίους μήνες για την Αττική Οδό και το νέο διεθνές αεροδρόμιο έχουν ήδη καταρρεύσει”.

“Τώρα, όλο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά, επιθετικά” σημειώνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και χθες, ο υπουργός Τύπου κ. Δ. Ρέππας πήρε τη σκυτάλη και επιτέθηκε επίσης στη Νέα Δημοκρατία με σκληρές εκφράσεις: “Η Ν.Δ. έχει εγκαινιάσει από καιρό τον δρόμο της πολιτικής απώλειάς της. Αν συνεχίσει να τον βαδίζει, είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σκληρή του αντεπίθεση στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κ. Λαλιώτης δίνει και μία προσωπική, αναδρομική απάντηση στις επιθέσεις που είχε δεχθεί προεκλογικά για “έργα – μακέτες” και “εικονική πραγματικότητα”.

Η Ν.Δ. από την πλευρά της έχει επικεντρώσει την αντιπολιτευτική της τακτική στο πρόσωπο του κ. Κ. Λαλιώτη. Εδώ και ενάμιση μήνα ο κ. Κ. Καραμανλής, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, αναζητεί τρόπους «να βγάλει στη σέντρα», όπως χαρακτηριστικά λένε στη Ρηγίλλης, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. «Μια ήττα του Λαλιώτη είναι ήττα στην καρδιά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ» λένε κορυφαία στελέχη που θέλουν να πάρουν ρεβάνς για τις μάχες που έχουν χάσει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις από τον κ. Κ. Λαλιώτη, σε ρόλο υπευθύνου επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Σκέφθηκαν κάποια στιγμή ακόμη και να ζητήσουν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ διότι φοβήθηκαν μήπως η συζήτηση συμπέσει με τα εγκαίνια του αεροδρομίου και κατηγορηθούν για μικροψυχία. Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ν. Δ. στον κ. Κ. Λαλιώτη αιφνιδιαστικά πριν από ένα μήνα εξελίχτηκε σε προσωπική βεντέτα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με την Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα ξεκίνησαν από εκπομπή στον Antenna όπου είχαν προσκληθεί και οι δύο. Η πρώην υπουργός λέει ότι ποτέ δεν είχε προσωπική διαμάχη με τον κ. Κ. Λαλιώτη. Όμως ο τρόπος που της συμπεριφέρθηκε σ’ αυτή τη συζήτηση δεν άφηνε περιθώρια ανοχής, γι΄ αυτό δόθηκε συνέχεια στον καβγά μόλις έκλεισαν οι κάμερες. «Έφθασε να μιλήσει ακόμη και για τους γονείς της» λένε οι φίλοι της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και προσθέτουν: «Αρκετά τον σεβάστηκε, θα έπρεπε να τον χτυπήσει και αυτή κάτω από τη μέση και να του πει ότι εγώ έχω τρία πτυχία και εσύ ούτε ένα».

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν σκοπεύει να σταματήσει. Θα καλεί, όπως λέει, με κάθε ευκαιρία τον κ. Λαλιώτη να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει στον ελληνικό λαό για «τους πόρους που διαχειρίστηκε και τις καθυστερήσεις των μεγάλων έργων». Την πρόθεσή της αυτή κατέστησε σαφή στην προχθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών, όταν είπε ενώπιον του κ. Κ. Καραμανλή ότι «πρέπει να σταματήσει η κυριλέ αντιπολίτευση στον Λαλιώτη». Μάλλον όμως παραβίασε ανοιχτές πόρτες διότι όλοι στη Ρηγίλλης έχουν τα όπλα τους στραμμένα εναντίον του.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “