Σε πλήρη σύγχυση και στο Σκοπιανό η κυβέρνηση

Εκεί που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν – αναιτίως – εφησυχάσει στα εθνικά θέματα, ήρθε η ραγδαία επιδείνωση στα ελληνοτουρκικά και το αδιέξοδο στο Σκοπιανό για να θυμίσει στην κυβέρνηση ότι δεν ασκείται εξωτερική πολιτική με τον αυτόματο πιλότο.

Μάλιστα ο κ. Μολυβιάτης, ο οποίος βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, αναγκάστηκε αντί να μιλήσει για την ελληνοτουρκική προσέγγιση να φθάσει να διαπραγματεύεται την ταυτόχρονη αποχώρηση της τουρκικής και της ελληνικής ακταιωρού από τα δικά μας χωρικά ύδατα! Στο αυτονόητο ερώτημα (που έθεσε το ΠΑΣΟΚ – και ιδιαίτερα ο κ. Πάγκαλος) γιατί δεν αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις ο υπουργός καταγγέλλοντας την Τουρκία για την παγίδα που του έστησε, ο κ. Μολυβιάτης είπε πως αν έφευγε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, διότι θα υπήρχε κίνδυνος θερμού επεισοδίου.

ΑΛΛΑ και στο Σκοπιανό η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Χθες το Μέγαρο Μαξίμου κατέβαλε προσπάθεια να πείσει ότι στην επιστολή τού Πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο Μπους, την οποία αποκάλυψαν «TA NEA», δεν υπήρχε η φράση ότι σύνθετη ονομασία είναι «καλός συμβιβασμός». Με ποιο τρόπο; Δίνοντας στη δημοσιότητα μια συρραφή των 5 επιστολών του κ. K. Καραμανλή προς ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο κείμενο της συρραφής αντί του «καλού συμβιβασμού» υπάρχει μια φράση πολύ πιο προχωρημένη διπλωματικά. Λέει ότι το όνομα είναι «καλή βάση για λύση»…

KAI ΜΕΣΑ στη θύελλα που έχει ενσκήψει στα εθνικά θέματα, ξαφνικά άνοιξε το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό με τη βούλα του υπουργείου Οικονομίας. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει τα καυτά αυτά μέτωπα τροφοδοτώντας σενάρια για επώδυνες λύσεις σε ό,τι αφορά τις συντάξεις αλλά και το ωράριο εργασίας. Όσο για τις αντιδράσεις των εργαζομένων δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι ιδιαίτερα έντονες, ενώ η ΓΣΣΕ θα προειδοποιήσει σήμερα τον κ. Γ. Αλογοσκούφη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

KATA TA ΑΛΛΑ, στη συζήτηση για το Ευρωσύνταγμα στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στυλιανίδης είπε ότι εάν το Σύνταγμα επικυρωνόταν απ’ ευθείας από τον λαό τότε θε είχε αυξημένο κύρος σε σχέση με το εθνικό Σύνταγμα, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα με τον νόμο περί βασικού μετόχου.

TO ΕΚΛΟΓΙΚΟ τους μανιφέστο παρουσίασαν χθες οι Εργατικοί του Τόνι Μπλερ, ο οποίος την 5η Μαΐου θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Το 112 σελίδων μανιφέστο δίνει έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική και «χωράει στην τσέπη όλων», τονίζει το BBC.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “