Έρχεται ήδη ο πρώτος συμβιβασμός για τον «μέτοχο»

H ιστορική ρήση του ιδρυτή της N.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά, μέσα δεν πάμε», δεν βρίσκει εφαρμογή στη σημερινή κυβέρνηση της N.Δ.

Τώρα ισχύει το «μέσα δεν πάμε καλά και έξω πάμε χειρότερα», καθώς από χθες η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τρία ανοιχτά μέτωπα στις Βρυξέλλες και τουλάχιστον τέσσερα στην Αθήνα. Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο είναι υποχρεωμένο, με το φόβητρο της παραπομπής στο Ευρωδικαστήριο, να χορέψει τώρα στον ρυθμό των Βρυξελλών. Ο πρώτος μεγάλος συμβιβασμός, πάντως, φαίνεται ότι θα γίνει στον βασικό μέτοχο, με τροποποιήσεις του νόμου που ικανοποιούν την ευρωπαϊκή επιτροπή. Ακολουθούν τα καυτά θέματα των συμβασιούχων και του ελλείμματος, για τα οποία η Κομισιόν έχει θέσει τη χώρα υπό αυστηρή επιτήρηση.

META τους συμβιβασμούς έρχονται συγκρούσεις με τους εργαζομένους. Μετά την επιτυχία της χθεσινής 24ωρης απεργίας σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, τα συνδικάτα επικεντρώνουν τώρα τη δράση τους στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο Ασφαλιστικό, αλλά και στην ακρίβεια που μαστίζει τους οικονομικά ασθενέστερους.

KAI ΣΑΝ να μην έφθαναν αυτά, η ξέφρενη κούρσα της τιμής του πετρελαίου ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, καθώς ντίζελ κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης ακριβαίνουν διαρκώς, προκαλώντας ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. H τιμή του βαρελιού έχει φτάσει τα 57,5 δολάρια το βαρέλι – ένα λίτρο πετρέλαιο πωλείται πλέον ακριβότερα από ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης – και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού έχουν οικοδομηθεί με την προϋπόθεση ότι κατά μέσο όρο η τιμή του βαρελιού θα είναι 40 δολάρια!

ΟΣΟ ΓΙΑ TA… ΠΑΘΗ των ιεραρχών, δεν έχουν τέλος και σίγουρα δεν θα τελειώσουν με την Ανάσταση. H υπόθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς παίρνει νέα τροπή καθώς ο ιεροψάλτης Ηλίας Τούμπας είναι αποφασισμένος να ζητήσει από την Ιερά Σύνοδο κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Καλλίνικο για να αποδειχθεί ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αλλά και ο Αττικής Παντελεήμων δεν ακολουθεί τον δρόμο της σιωπής. Αντίθετα, απαιτεί ακρόαση από την Ιερά Σύνοδο και κατηγορεί ανοιχτά όσους, κατά τους ισχυρισμούς του, τον εξέθεσαν στην κοινή γνώμη.

THN ΠΑΡΑΤΑΣΗ της εκεχειρίας με το Ισραήλ έως το τέλος του έτους αποφάσισαν χθες οι Παλαιστίνιοι μαχητές, έπειτα από δύο εικοσιτετράωρα συνομιλιών στην Αίγυπτο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “