Ο Aρχιεπίσκοπος ετοιμάζεται να «θυσιάσει» τον Θεόκλητο

Σφίγγει ο κλοιός των αποκαλύψεων γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο. Τώρα, και οι πιο πιστοί του ιεράρχες δεν κρύβουν τους φόβους τους για το ενδεχόμενο ο κ. Χριστόδουλος να μην αντέξει τους ισχυρούς κλυδωνισμούς και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον θρόνο τού προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, ο Χριστόδουλος ετοιμάζεται να θυσιάσει τον πιο κοντινό του συνεργάτη, τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο, η παραίτηση του οποίου – για πολλούς – είναι θέμα χρόνου.

ΧΘΕΣ, ο κ. Χριστόδουλος υπέστη δύο ακόμη ισχυρά πλήγματα: το ένα ήρθε απο τον Πατριάρχη Ειρηναίο, του οποίου επίσης τρίζει ο θρόνος. Ο κ. Ειρηναίος αποκάλυψε ότι ο κ. Χριστόδουλος του έστειλε τους πολυπράγμονες Τριανταφυλλάκη και Βαβύλη στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκλογή του. Το δεύτερο πλήγμα το κατάφερε ο ίδιος στον εαυτό του. Αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, παραδέχθηκε ότι συνάντησε 14 δικαστικούς, παρουσία του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη. Άρα;

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μέχρι στιγμής αποφεύγει να έχει οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και θα συνεχίσει την ίδια στάση όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων. Άλλωστε, αυτήν την περίοδο, η κυβέρνηση έχει τα δικά της… πάθη με τον βασικό μέτοχο. Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται η προειδοποιητική επιστολή από την Κομισιόν, με την οποία η Αθήνα θα ενημερώνεται επισήμως για τις συνέπειες αυτού του νόμου. Ποιες είναι αυτές οι συνέπειες; Οι Βρυξέλλες θα έχουν τη δυνατότητα να θεωρούν άκυρους όλους τους διαγωνισμούς για έργα με κοινή χρηματοδότηση. Και να «παγώνουν» τα κοινοτικά κονδύλια όσο η κυβέρνηση δεν αλλάζει τον νόμο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ τώρα, από το Ηράκλειο όπου περιοδεύει, άδραξε την ευκαιρία να φέρει ξανά στο προσκήνιο την προβοκάτσια που στήθηκε προεκλογικά εις βάρος του, με τα υβριστικά φυλλάδια για τον ίδιο. Φυλλάδια που εστάλησαν από τη Ρηγίλλης και διακινήθηκαν απο ιερείς στο ποίμνιο της Εκκλησίας. «Το θέμα παραμένει ανοιχτό για το ΠΑΣΟΚ», είπε με έμφαση ο κ. Γ. Παπανδρέου.

ΔΥΟ BPETANOI στρατιώτες κρίθηκαν χθες ένοχοι για κακομεταχείριση (ξυλοδαρμό και απειλές) Ιρακινών κρατουμένων και ένας τρίτος κρίθηκε ένοχος επειδή δεν ανέφερε την κακοποίηση αυτή. Από ό,τι φαίνεται ωστόσο, ουδείς εκ των τριών πρόκειται να τιμωρηθεί για τις εξευτελιστικές πόζες «α λα Αμπού Γράιμπ».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “