Eνώ τα κακά μαντάτα έρχονται από τις Bρυξέλλες για τον μέτοχο

Καίει τον Αρχιεπίσκοπο ένας δικαστικός λειτουργός καθώς αποκάλυψε στον αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά, που διεξάγει την πειθαρχική έρευνα, ότι ο περίφημος Γιοσάκης μεσολάβησε για να συναντήσει ο ίδιος τον Αρχιεπίσκοπο.

Μάλιστα ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός υποστηρίζει ότι και τις δύο φορές που επισκέφθηκε τον Χριστόδουλο ήταν παρών και ο «μεσολαβητής» Γιοσάκης. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μόλις δύο εβδομάδες ο κ. Χριστόδουλος και ο εκπρόσωπός του αρχιμανδρίτης Επιφάνιος διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως… δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ τον Γιοσάκη.

KAI ΕΝΩ οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στην Εκκλησία παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, πολύ κακά μαντάτα για την κυβέρνηση ήρθαν χθες από τις Βρυξέλλες. Τρεις υπουργοί, οι κ.κ. Π. Παυλόπουλος, Θ. Ρουσόπουλος και Χρ. Φώλιας, επισκέφθηκαν τον αρμόδιο υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά δεν κατάφεραν να τον πείσουν ότι ο βασικός μέτοχος συνάδει με την κοινοτική νομοθεσία. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση φοβάται το «μπλοκάρισμα» στα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται όχι μόνο για τα δημόσια έργα αλλά και για μια σειρά άλλων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Ένωση. Και αν αυτό συμβεί, τότε ο νόμος για τα βασικό μέτοχο θα μεταβληθεί σε μπούμερανγκ για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη. Οι τρεις υπουργοί πάντως δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του ραντεβού τους με τον Κοινοτικό αξιωματούχο!

THN ΙΔΙΑ ώρα κινέζικος πυρετός χτυπά την ελληνική αγορά. Οι επιχειρηματίες δύο βασικών κλάδων της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας που απασχολεί γύρω στους 80.000 εργαζομένους βρίσκονται – από τις αρχές Ιανουαρίου που απελευθερώθηκαν οι εισαγωγές made in China – αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους καθώς οι εισαγωγές από την Κίνα έχουν εκτιναχθεί κατά 58% το πρώτο δίμηνο του έτους σε σχέση με πέρυσι. H ερμηνεία της μαζικής ζήτησης των κινεζικών προϊόντων είναι απλή.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ένας κύκλος αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζεται η αδικαιολόγητη άνοδος τιμών σε φρούτα και λαχανικά που άρχισε πριν από έναν μήνα και φθάνει μέχρι το 46%.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε χθες τα χαράματα την επαρχία Κερμάν του Νοτιοανατολικού Ιράν. Επίκεντρο ήταν τα περίχωρα της πόλης Ζάραντ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “