Eνώ ο K. Kαραμανλής εκφράζει πάλι ανησυχία...

Πριν ακόμη κλείσει έναν χρόνο η κυβέρνηση στην εξουσία, το οικονομικό της επιτελείο παραδέχεται με τρόπο που σοκάρει ότι έχασε τον έλεγχο.

Ο αρμόδιος για τα έσοδα υφυπουργός κ. Αδάμ Ρεγκούζας ομολόγησε ότι υπάρχει έξαρση στη φοροδιαφυγή, καθίζηση στην αγορά και παράλυση στον εισπρακτικό μηχανισμό. Ποιος θα πληρώσει τώρα τους αποτυχημένους χειρισμούς της κυβέρνησης; H απάντηση είναι απλή: οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εναντίον των οποίων εξαπολύεται τώρα φορο-επιδρομή.

THN ΑΝΗΣΥΧΙΑ TOY για το «βάλτωμα» της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην οικονομία εξέφρασε και ο κ. Καραμανλής μιλώντας χθες σε βουλευτές της N.Δ., οι οποίοι του διατύπωσαν τα παράπονά τους για τις κλειστές πόρτες των υπουργών στα αιτήματά τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, ο οποίος βρίσκεται στην τελική ευθεία για το συνέδριο του κόμματός του, άδραξε την ευκαιρία και ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης κατηγορώντας την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων και καταστροφική πολιτική στην οικονομία.

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, η περίφημη Χρυσοπηγή, από τους κόλπους της οποίας προέρχεται ο κ. Χριστόδουλος, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Ο πνευματικός πατέρας του Αρχιεπισκόπου, ο Πειραιώς Καλλίνικος, έβαλε στην άκρη τις… πικρίες του και πρωτοστατεί στην εκστρατεία στήριξής του. H σανίδα σωτηρίας δεν προσφέρεται βέβαια χωρίς αντάλλαγμα. H οργάνωση επιχειρεί αυτό που δεν κατάφερε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή να θέσει υπό κηδεμονία τον κ. Χριστόδουλο και το πρώτο που ζητά είναι να θυσιάσει τον πιο κοντινό του ιεράρχη, τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος.

KAI ΕΝΩ ΟΛΑ AYTA μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χώρας μας, για πρώτη φορά σχεδόν όλες – πλην των ΗΠΑ – οι χώρες μελετούν σοβαρά τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία του πλανήτη. Σήμερα τίθεται επισήμως σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο προβλέπει τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, όταν Τούρκοι αστυνομικοί διέλυσαν χθες με τη βία δύο διαδηλώσεις Κούρδων που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντιγιάρμπακιρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι διαδηλώσεις έγιναν με την ευκαιρία της έκτης επετείου
από τη σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “