Eνώ το Aσφαλιστικό προκαλεί ενδοκυβερνητικό καβγά

Τη μορφή ντόμινο παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τη δράση του διαβόητου Απόστολου Βαβύλη και τις στενές σχέσεις του με τους ισχυρούς της Εκκλησίας.

Χθες ήρθε στο φως νέα συστατική επιστολή ιερωμένου, στην οποία γίνεται λόγος «για το ήθος και τη χρηστοήθεια» του Βαβύλη! Την επιστολή υπογράφει ο ηγούμενος της Μονής του Οσίου Γρηγορίου αρχιμανδρίτης Γιώργος Καψάνης, στον οποίο έστειλε τον Βαβύλη για εξομολόγηση και συμπαράσταση – όπως αναφέρεται στην επιστολή – ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Όλο αυτό το κουβάρι τώρα καλείται να ξεμπλέξει η εισαγγελέας κ. Ελένη Σωτηροπούλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Και θα κληθούν ενώπιόν της να καταθέσουν πολλοί άγιοι πατέρες, μηδέ εξαιρουμένου – αν χρειαστεί – του Αρχιεπισκόπου, όπως λένε με νόημα δικαστικοί κύκλοι.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ ανοίγει το καυτό θέμα του Ασφαλιστικού και με έναν ενδοκυβερνητικό καβγά ανάμεσα στους υπουργούς Γ. Αλογοσκούφη και Π. Παναγιωτόπουλο. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, που βρίσκεται ακόμη μια φορά στη δίνη του κυκλώνα, κατέθεσε πρόταση-βόμβα για το Ασφαλιστικό των τραπεζών χωρίς να το γνωρίζει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. H πρόταση Αλογοσκούφη, η οποία προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης έως 5 χρόνια αλλά και μείωση συντάξεων, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στους τραπεζοϋπαλλήλους και όλα δείχνουν ότι θα δούμε σύντομα τους εργαζομένους στους δρόμους για το Ασφαλιστικό.

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πάντως – παρά τα όσα λέει ο κ. Αλογοσκούφης για ήπια λιτότητα – ετοιμάζεται να πάρει επώδυνα μέτρα. Και να τα φορτώσει, όπως πάντα, στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε χθες ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο – δηλαδή έξι μήνες μετά τις εκλογές – η κυβέρνηση δεν γνώριζε την ακριβή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Οι καταναλωτές ωστόσο, που είναι το πιο ευαίσθητο βαρόμετρο, φαίνεται να προεξοφλούν τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Απόδειξη είναι ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, τα ταμεία χιλιάδων επιχειρήσεων είναι άδεια και οι καταστηματάρχες που περίμεναν αυτό τον μήνα να βγάλουν τα σπασμένα βρίσκονται σε απόγνωση.

HXHPO MHNYMA ΑΜΠΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: τουλάχιστον 20 αξιωματούχους της ασφάλειας απομάκρυνε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, εξαιτίας επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά ισραηλινών στόχων. Την ευθύνη ανέλαβε η Χαμάς, που είχε γνωστοποιήσει ότι δεν δεσμεύεται από την εκεχειρία που κηρύχθηκε στη Σύνοδο του Σαρμ ελ-Σεΐχ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “