Eνώ στην Eκκλησία μιλούν για... Aποκάλυψη

Σε πρωτοφανές φιάσκο κατέληξε η υπόθεση απογραφής της ελληνικής οικονομίας, μετά την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και του αναθεωρημένου Σχεδίου Σταθερότητας που είχε καταθέσει μόλις τον Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, η κυβέρνηση που έως σήμερα μιλούσε για πολιτική ήπιας προσαρμογής, αναγκάζεται τώρα να παραδεχθεί ότι η ίδια έθεσε ιδιαίτερα αισιόδοξους στόχους και πλέον σχεδιάζει να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στον κ. Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι κρύβει την αλήθεια από τον λαό και έπεται συνέχεια…

Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που λειτουργούσε στους χώρους της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας. Ενώ ο περίφημος αρχιμανδρίτης Γιοσάκης παίρνει το δρόμο για τον Κορυδαλλό, οι αρχιερείς χρησιμοποιούν εκφράσεις που παραπέμπουν στον Αρμαγεδδώνα της Αποκάλυψης για να σχολιάσουν τις άσχημες ημέρες που έρχονται. Ο Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος μίλησε για «σεισμικές δονήσεις» και ο Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος για «τσουναμι» που έρχεται να πλήξει την Αρχιεπισκοπή. Θου, Κύριε…

ΩΣΤΟΣΟ, και στη Δικαιοσύνη, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ήδη ο πρώτος δικαστής παραπέμπεται για δωροδοκία, καθώς βρέθηκαν στο λογαριασμό του τέσσερα «ύποπτα» εμβάσματα. Δεν θα είναι, όμως, ο μόνος. Στο… μικροσκόπιο βρίσκεται γυναίκα εφέτης που φέρεται να έχει ζητήσει στο παρελθόν 37 εκατομμύρια δραχμές για την αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών.

Και μέσα σε όλα αυτά, άρχισε ο «εμφύλιος» για τις… περίφημες λίστες των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο. Οι Ενώσεις Συντακτών Θεσσαλονίκης και Πειραιώς κατηγορούν την κυβέρνηση και την Ένωση Συντακτών Αθηνών ότι με τους χειρισμούς τους συσκότισαν, αντί να φωτίσουν, την υπόθεση και διέσυραν το σύνολο των δημοσιογράφων.

ΑΠΟ ΤΙΣ Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος ζήτησε από την Άγκυρα – σε τελείως διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση – να προσφύγει στη Χάγη για όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Το ΥΠΕΞ έχει πει ότι θα επιθυμούσε προσφυγή στη Χάγη μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ κόσμος προσεύχεται για την ανάρρωση του Πάπα Ιωάννη Παύλου, ο οποίος προχθές το βράδυ εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Χθες υπήρξε ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του, αλλά το Βατικανό ανακοίνωσε πως ο Πάπας θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο λίγες ακόμα ημέρες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “