Eνώ απειλούν με απεργία και οι βενζινοπώλες

Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους και στη Ρηγίλλης βγήκαν τα μαχαίρια. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, M. Χαρακόπουλος, διαφώνησε ανοιχτά και παραιτήθηκε για να μπορεί, όπως είπε, να κοιτάει στα μάτια τον αγρότη πατέρα του.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο κ. M. Χαρακόπουλος. Οι περισσότεροι βουλευτές τού κάμπου εμφανίζονται οργισμένοι με τον κ. Ευαγγ. Μπασιάκο και λένε ότι με τους χειρισμούς του ρίχνει λάδι στη φωτιά. Την ίδια στιγμή οι αγρότες είναι έτοιμοι να κλείσουν την Εθνική σε 7 σημεία ενώ κατηγορούν τον κ. Μπασιάκο για εμπαιγμό.

ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ φαίνεται να οδηγείται η πολυσυζητημένη οικονομική πολιτική της «ήπιας προσαρμογής». Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης πιστεύει πως η ήπια προσαρμογή είναι η λύση, ωστόσο, μια σειρά από κινήσεις μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα σκληρότερα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, όπως λένε πηγ’ες του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει τώρα διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για το Εργασιακό!

META ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των αγροτών απειλούν με απεργίες και οι βενζινοπώλες αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στο κλείσιμο των πρατηρίων που λειτουργούν παράνομα. Και μια και ο λόγος για καύσιμα, ακριβαίνει κι άλλο από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης με τη γνωστή δικαιολογία της έκρηξης των διεθνών τιμών. Και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και νέα αύξηση με πρόσχημα την κακοκαιρία που δημιουργεί αυξημένη ζήτηση. Πάντως, τον Αύγουστο ίσως το πετρέλαιο να είναι πιο φθηνό…

KAI MIA… ΙΣΤΟΡΙΑ που θα μπορούσε να είναι για πλάκα αν δεν ήταν για κλάματα: «Φύγε και να έρθεις με τον κηδεμόνα σου», έλεγαν οι παλιοί γυμνασιάρχες στους άτακτους μαθητές. Τώρα οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων λένε στους δημοσιογράφους «φύγε και να έρθεις με τον στρατονόμο σου». Δεν είναι υπερβολή ούτε σχήμα λόγου. Αυτή είναι η εντολή του υπουργού Άμυνας προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους απαγορεύει να βλέπουν τους διαπιστευμένους συντάκτες χωρίς τη συνοδεία στρατονόμου! Και βεβαίως απαγορεύεται η κυκλοφορία στους εκπροσώπους των MME εντός του υπουργείου. Και μη χειρότερα…

ME MIA ΧΕΙΡΑΨΙΑ και μια συζήτηση που κράτησε δυόμισι ώρες, οι δύο ηγέτες, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, προσπάθησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές που τους χώρισαν καθ’ όλη τη διάρκεια των ουκρανικών εκλογών. «H Ρωσία θα παραμείνει ο αιώνιος εταίρος μας», διαμήνυσε από τη Μόσχα – τον πρώτο του σταθμό στο εξωτερικό – ο Γιούσενκο, συνεχίζοντας όμως να βλέπει και προς την Ευρώπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “