Eνώ 1.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στη Θεσσαλία

Δρακόντειος μεν,… διαμπερής δε, κατέληξε ο βασικός μέτοχος με τις τροποποιήσεις που έγιναν χθες στη Βουλή. Είναι πολύ σκληρός για συγκεκριμένους επιχειρηματίες – όπως κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ -, αλλά αφήνει ανοιχτά παράθυρα διευκόλυνσης άλλων που πρόσκεινται φιλικά στην κυβέρνηση.

H συζήτηση στη Βουλή έγινε μέσα σε πρωτοφανή οξύτητα καθώς το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκοπεύει στην εξυπηρέτηση των δικών της επιχειρηματιών και οδηγεί σε περιπέτεια τα MME. H κ. Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε πως εάν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές, θα καταργήσει αυτόν τον νόμο.

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ την ίδια ώρα δεν κατάφερε να αποφύγει το κλείσιμο των δρόμων και κυρίως δεν μπόρεσε να πείσει τους δικούς της ανθρώπους που πρωτοστατούν στην εξέγερση του κάμπου να της δώσουν πίστωση χρόνου. Έτσι, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε πέντε τουλάχιστον σημεία στη Θεσσαλία. Και όπως όλα δείχνουν η κινητοποίηση σήμερα θα κλιμακωθεί.

ΔΕΝ EINAI όμως μόνο οι αγρότες. Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν σήμερα καθηγητές, φοιτητές και μαθητές, την ώρα που θα αρχίζει στο Ζάππειο ο περίφημος εθνικός διάλογος για την Παιδεία. Ένας διάλογος που αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές – από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο.

KAI ΕΝΩ τα μέτωπα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, το οικονομικό επιτελείο καταφεύγει στη γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο εξεύρεσης χρημάτων: Εξαπολύει την Εφορία στους δρόμους με την εντολή «μαζέψτε χρήματα». Έτσι για μια ακόμη φορά θα πληρώσουν το μάρμαρο οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες στους οποίους θα κληρώσει η ρουλέτα ελέγχου. Σ’ αυτά όμως, τα οικονομικά επιτελεία όλων των κυβερνήσεων τα πήγαν μια χαρά – δεν είναι άλλωστε δύσκολο να χαρατσώνεις τους πολίτες. Αντίθετα, καμιά κυβέρνηση δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να εξαρθρώσει το κύκλωμα του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων. Οι βενζινοπώλες καταγγέλλουν ότι το 60% της ποσότητας του πετρελαίου κίνησης που διατίθεται στην αγορά διακινείται από κυκλώματα λαθρεμπόρων.

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ KAI H ANEPXOMENH: ο Κόλιν Πάουελ αποχαιρετά τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και χαιρετά την Κοντολίζα Ράις, η οποία θα πάρει τη θέση του. Ο Πάουελ υπήρξε ο πρώτος μαύρος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ η Ράις είναι η πρώτη μαύρη επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “