Eνώ ετοιμάζονται σκληρά μέτρα λιτότητας

Το χαράτσι στα ακίνητα θα λέγεται στο εξής «ενδιάμεση τιμή». Τι σημαίνει αυτό το κυβερνητικό… εφεύρημα; Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας θα επιβάλλεται σε μία τιμή, η οποία θα είναι ο μέσος όρος της αντικειμενικής και της εμπορικής τιμής ενός ακινήτου!

Αυτό το μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί το 2006 και θα βάλει βαθύτερα το… χέρι της Εφορίας στην τσέπη, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Σκοπός της ανακοίνωσης: να αρχίσει ένα μεγάλο κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων σε κληρονόμους ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του αίολου προϋπολογισμού του 2005! Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος τουλάχιστον κατά 1 δισ. ευρώ, όπως ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παραδέχεται ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις-ψίχουλα. Κάθε πέρσι και καλύτερα, δηλαδή…

ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ εξακολουθεί, πάντως, να κυριαρχεί το θέμα του… περίφημου βασικού μετόχου. Χθες μπήκε στο παιχνίδι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, εξαπολύοντας καταιγιστικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος χαρακτήρισε τον νόμο, «ελληνικό κατασκεύασμα με το οποίο γελούν οι ξένοι». Και για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόσθεσε: «H εμπιστοσύνη κυβέρνησης – επιχειρηματιών που χτίζεται αργά και συστηματικά, γκρεμίζεται σε ένα λεπτό με έναν νόμο». Αλλά και στη Βουλή, η κυβέρνηση δέχθηκε αλλεπάλληλες επιθέσεις από την αντιπολίτευση με σκληρές εκφράσεις.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ αυτά, έρχονται από τις Βρυξέλλες τα νέα κακά μαντάτα για τους αγρότες. Σε ένα χρόνο από τώρα θα πάψει να ισχύει η «ομπρέλα» των κοινοτικών επιδοτήσεων για όλα ανεξαιρέτως τα αγροτικά προϊόντα. Είναι προφανές ότι τώρα αρχίζουν τα – ακόμη πιο – δύσκολα για την ελληνική ύπαιθρο.

KATA TA ΑΛΛΑ, ο κ. Γκαργκάνας ζητεί να μπει φρένο στα καταναλωτικά δάνεια, ενώ διάσταση υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη θέση Βουρλούμη περί άρσης της μονιμότητας των υπαλλήλων στον ΟΤΕ. Θέση που έχει προκαλέσει σάλο στον Οργανισμό…

«ΑΠΕΧΘΕΙΣ και αποκρουστικές» χαρακτήρισε ο Τόνι Μπλερ τις φωτογραφίες που δείχνουν Βρετανούς στρατιώτες να κακοποιούν – α λα Αμπού Γράιμπ – Ιρακινούς κρατουμένους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έσπευσε να υπερασπιστεί την πλειονότητα των στρατιωτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Ιράκ, λέγοντας πως «δείχνουν θάρρος και τιμούν τη χώρα». Το κύρος των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων ωστόσο έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “