Οικογενειακή υπόθεση

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η εξέγερση των αγροτών στον κάμπο εξελίσσεται σε οικογενειακή υπόθεση της N.Δ. Και αυτό έγινε εμφανές τόσο κατά την περίφημη συνεδρίαση στη Λάρισα όπου οι αγροτοσυνδικαλιστές κάλεσαν μόνο τους βουλευτές της N.Δ. όσο και στα χθεσινά πολύωρα παζάρια – διαπραγματεύσεις αν προτιμάτε – με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης όπου συμμετείχαν μόνο συνδικαλιστές της N.Δ. και – βεβαίως – οι βουλευτές της N.Δ.

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι αγρότες και γενικώς οι εργαζόμενοι, όταν διεκδικούν, πρωτίστως επιδιώκουν να έχουν δίπλα τους την αντιπολίτευση ώστε η φωνή τους να είναι πιο δυνατή.

Αυτός ο τρόπος επίλυσης προβλημάτων που αφορούν δεκάδες χιλιάδες αγρότες, μέσα από κομματικές συναθροίσεις, είναι πράγματι πρωτοφανής. Εφόσον όμως αυτήν τη μορφή «δράσης» επέλεξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της N.Δ. – προφανώς για να τιμωρήσουν την πολιτική ηγεσία τους που αθέτησε τις υποσχέσεις της – καιρός να συνεχίσουν τον… εμφύλιο σπαραγμό στα κομματικά τους όργανα. Και εκεί, ας ζητήσουν να πληροφορηθούν επιτέλους την αλήθεια για τις επιδοτήσεις. Μία αλήθεια που δεν άκουσαν προεκλογικά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “