Tο μπαλάκι στην Ολομέλεια της Bουλής

Άνθρακες ήταν ο θησαυρός που εξασφάλισε η κυβέρνηση από τη διαβόητη Εξεταστική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς.

Ύστερα από τόσο θόρυβο οι βουλευτές της πλειοψηφίας αποφάσισαν να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα χιλιάδες έγγραφα που κατατέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στη Επιτροπή και περιορίστηκαν σε αόριστες κατηγορίες για παραλείψεις και λάθη στους εξοπλισμούς την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Στο κρίσιμο ερώτημα ωστόσο, εάν οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου τέλεσαν το αδίκημα της απιστίας, δεν δόθηκε απάντηση. H N.Δ. προτίμησε – όπως δήλωσαν χτες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην Εξεταστική – να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της για να έχει το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας ώσπου να αποφασίσει σε μερικές εβδομάδες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά πόσο θα προχωρήσει σε Προανακριτική Επιτροπή για περαιτέρω διερεύνηση ή θα κλείσει το θέμα…

ΘΑ ΠΕΙΤΕ, εδώ ο κόσμος χάνεται, με τις Εξεταστικές Επιτροπές θα ασχοληθεί πια η κυβέρνηση; Αυτό το όπλο το χρησιμοποίησε το φθινόπωρο για λόγους επικοινωνιακούς. H πραγματικότητα είναι ότι η ατζέντα άλλαξε, τα γεγονότα προσπερνούν την κυβέρνηση και οι υπουργοί τρέχουν λαχανιασμένοι πίσω από τις εξελίξεις. Κορυφαίο παράδειγμα οι αγρότες, που εφησυχασμένοι από προεκλογικές γενικόλογες υποσχέσεις της N.Δ. περίμεναν επιδοτήσεις. Τώρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσπαθεί με παζάρια και υποσχέσεις για δάνεια να αποφύγει το κλείσιμο των δρόμων. Θα το καταφέρει τελικά; H συνάντηση της Πέμπτης, των αγροτών με τον υπουργό, θα είναι καθοριστική.

ΠΑΝΤΩΣ ο κ. Γ. Παπανδρέου, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακολουθία ως προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δήλωσε ότι δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει ακραίες μορφές διεκδικήσεων. Φαίνεται πως τα παθήματα της N.Δ. γίνονται μαθήματα στη Χαριλάου Τρικούπη.

H ΡΩΣΙΑ θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για τερματισμό της διαίρεσης της Κύπρου, είπε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο δεύτερος στη Μόσχα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “