Eνώ η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να αλλάξει το βαρύ κλίμα

Μπορεί οι δρόμοι της Αθήνας να είναι γεμάτοι, αλλά τα μαγαζιά είναι άδεια. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας κατεβαίνουν στο κέντρο, απολαμβάνουν τη λιακάδα, παίζουν τα παιδιά τους στο Σύνταγμα, κοιτούν τις βιτρίνες, αλλά αποφεύγουν τα ψώνια.

Οι έμποροι απελπισμένοι περιμένουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να «ρεφάρουν» όσο μπορούν, αφού μέχρι στιγμής ο τζίρος σε σχέση με πέρυσι είναι πεσμένος στα πολυκαταστήματα κατά 20% και στις μικρές επιχειρήσεις κατά 50%!

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ και ενώ η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους μετά τις γιορτές να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία κυρίως από την κακή πορεία της οικονομίας και της αγοράς, στη N.Δ. προκαλούν αναταράξεις διαρκείας οι δηλώσεις του Γιώργου Σουφλιά.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ικανοποιημένοι ύστερα από πολύ καιρό, καθώς ο πρώτος απολογισμός που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη για την παρουσία του κόμματος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού είναι θετικός. Εκτιμούν ότι παρουσιάστηκαν με μεγάλη σαφήνεια οι θέσεις του κόμματος, ενώ αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο – όπως χαρακτηριστικά λένε – όλα τα λάθη των κυβερνητικών στελεχών.

ΟΛΑ AYTA πάντως μοιάζουν ασήμαντα και καθημερινά μπροστά στο δέος και τον πανικό που προκαλούν στους κατοίκους του πλανήτη οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής που άφησαν πίσω τους τα φονικά κύματα στη Νοτιοανατολική Ασία. Τα ουρλιαχτά εκείνων που ζητούσαν βοήθεια πριν χαθούν για πάντα, οι απελπισμένες κραυγές όσων ψάχνουν ανθρώπους τους μέσα στα χαλάσματα, τα τρομαγμένα βλέμματα των παιδιών που διασώθηκαν και τα κλάματα των μανάδων που τα κρατούν σφιχτά την αγκαλιά τους μέσα στην εξαθλίωση είναι σοκ που δύσκολα θα ξεπεράσουμε όλοι μας. Αλλά και στη χώρα μας κάθε ώρα που περνά εντείνεται η αγωνία για τους δεκάδες Έλληνες τουρίστες που είχαν ταξιδέψει στον παράδεισο που έγινε κόλαση και ακόμη δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του Γιούσενκο μπορεί να πανηγυρίζουν ξέφρενα τη νίκη του αρχηγού της αντιπολίτευσης στον τρίτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας, όμως πολλές και δύσκολες είναι οι προκλήσεις που τώρα αντιμετωπίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος. Μεταξύ άλλων, ο Γιούσενκο πρέπει οπωσδήποτε να πετύχει στο δύσκολο έργο της εθνικής συμφιλίωσης, καθώς και να μην προκαλέσει την μήνιν του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “