Eνώ οι Έλληνες πιστεύουν ότι κέρδισαν οι Tούρκοι στη Σύνοδο

Με δανεικά κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές και οι μόνοι ωφελημένοι αυτή την περίοδο δείχνουν να είναι οι τράπεζες, που διαθέτουν δάνεια στο άψε-σβήσε.

Τα φετινά εορτοδάνεια εμφάνισαν την πρωτοφανή αύξηση του 55% και ο Θεός ξέρει πότε και πώς θα αποπληρωθούν. Οι πιο προνοητικοί πάντως αντί να κάνουν Χριστούγεννα με δανεικά προτίμησαν να περιορίσουν δραστικά την κατανάλωση. Με απλά λόγια, εκεί που μια οικογένεια αγόραζε 8 κιλά κατσίκι και μια γαλοπούλα, τώρα αγοράζει 5 κιλά κατσίκι και μισή γαλοπούλα.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ατζέντα τώρα. Όλοι θυμούνται την κατηγορηματική προεκλογική δέσμευση της N.Δ. για μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα. E, και αυτή η δέσμευση παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Τώρα στο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο σ’ αυτή τη φάση διότι βρήκαν – λένε – πολύ δυσκίνητο το Δημόσιο. Άντε! H αλήθεια είναι, πάντως, ότι άλλο τι λες όταν είσαι αντιπολίτευση κι άλλο όταν είσαι κυβέρνηση. Τώρα η ηγεσία δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους πολλούς βουλευτές που έχουν τη φιλοδοξία να καταλάβουν υπουργικούς θώκους.

ΤΕΛΙΚΑ, τα πολυήμερα πανηγύρια στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ταγίπ Ερντογάν έπιασαν τόπο όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύει ότι στις Βρυξέλλες κέρδισε τη μάχη η τουρκική διπλωματία. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι Τούρκοι έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στο Αιγαίο. Χθες τουρκική ακταιωρός πλησίασε στα 200 μέτρα τα Ίμια και επί δύο ώρες ο πλοίαρχός της αρνούνταν να την απομακρύνει.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ ο περίφημος νόμος για τον βασικό μέτοχο, όπως διαπιστώνει η αντιπολίτευση μέσα από ασαφείς διατάξεις, αφήνει ανοιχτά παράθυρα. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν στην πράξη, καθώς θα ακολουθήσουν και υπουργικές αποφάσεις τουλάχιστον όσον αφορά τις περίφημες off-shore εταιρείες.

ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές στο Ιράκ, και σε επίθεση με όλμους εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στη Μοσούλη, σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι (μεταξύ αυτών 19 Αμερικανοί στρατιώτες) και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μία ακραία μουσουλμανική σουνιτική οργάνωση, ο Στρατός Ανσάρ αλ Σούνα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “