Eνώ η κυβέρνηση επιχειρεί αντιπερισπασμό

Γαλοπούλα με πιστωτική κάρτα σε τέσσερις άτοκες δόσεις! Δεν είναι σχήμα λόγου ούτε υπερβολή. Μια βόλτα στη Βαρβάκειο Αγορά είναι αρκετή για να σας πείσει για του λόγου το αληθές.

Ακόμη και οι μανάβηδες στις λαϊκές αγορές έχουν φτάσει να πωλούν τα προϊόντα τους με άτοκες δόσεις για να βοηθήσουν τον καταναλωτή που έχει πνιγεί από την ακρίβεια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ είναι ότι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι ακριβότερο κατά 10% και η μόνη προστασία των καταναλωτών είναι η λεπτομερής έρευνα πριν από τις αγορές τους, καθώς από περιοχή σε περιοχή οι τιμές διαφέρουν. Όλα αυτά ωστόσο δεν έχουν και μεγάλη σημασία για πολλούς συνταξιούχους των 500 ευρώ που ζουν στο ενοίκιο και όσες οικονομίες και να κάνουν η σύνταξη το πολύ να φθάσει για 20 μέρες…

ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απόμαχοι της ζωής αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον εθνικό διάλογο που έχει αρχίσει το κόμμα του. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε αυτοκριτική, λέγοντας ότι ναι μεν έγιναν πολλά επί ΠΑΣΟΚ, «αλλά έλειψε η στοργή στα περήφανα γηρατειά».

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ επικαιρότητα τώρα, η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τον χαμηλό πήχυ που έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών έχει προκαλέσει αμηχανία στο Μαξίμου. Κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση έχασε στην κοινή γνώμη τη μάχη των εντυπώσεων. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στη συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα του casus belli και της παραβίασης των εθνικών μας δικαιωμάτων ως όρους για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, απάντησε: «Την επόμενη φορά στείλτε άλλον να διαπραγματευτεί!».

ΤΕΛΟΣ η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στρέψει αλλού τους προβολείς που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα εθνικά θέματα και την ακρίβεια στην αγορά, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον βασικό μέτοχο αλλά και τις διαβόητες μετεγγραφές παιδιών πολιτικών.

ΣΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ τόνους κινήθηκε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο αντιπάλων για τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανούκοβιτς ότι προσπάθησε να κερδίσει με νοθεία τις εκλογές του Νοεμβρίου (Φωτογραφία από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ).

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “