Eνώ άρχισε η κολοκυθιά του Aσφαλιστικού

Ο καφές της λησμονιάς του πρόσφατου παρελθόντος που ήπιαν προχθές στο Παγκράτι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος με τον Ευάγγ. Μεϊμαράκη μπορεί να κράτησε μιάμιση ώρα, αλλά έπιασε τόπο.

Οι τόνοι των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων ξαφνικά έπεσαν και αυτό το κλίμα… σύμπνοιας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο οπότε αναμένεται να πάρει θέση για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός. Στην ομιλία του προς την Κεντρική Επιτροπή ο κ. K. Καραμανλής αναμένεται να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση να σταματήσει ο εμφύλιος. Μέχρι πότε; H ζωή θα δείξει.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες παίζουν την κολοκυθιά για το Ασφαλιστικό με ομήρους τους εργαζομένους στις τράπεζες καθώς καμιά από τις δύο πλευρές δεν θέλει να πληρώσει το μάρμαρο από την ένταξη των ελλειμματικών Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο IKA.

TO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ πάντως δημιουργεί εντάσεις και στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Άννα Διαμαντοπούλου, χθες και ο γραμματέας Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να ανοίξει το Ασφαλιστικό. Λάδι στη φωτιά όμως έριξε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος συμφώνησε με αυτή την άποψη, αλλά είπε ακόμη ότι η στρατηγική του Πρωθυπουργού είναι να κάνει πρόωρες εκλογές τις οποίες και θα κερδίσει.

KAI ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, οι σχέσεις της Ελλάδος με τη γειτονική χώρα γίνονται όλο και πιο δύσκολες. H κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει το ανίερο ανατολίτικο παζάρι της αμφισβητώντας την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. Πάντως η ελληνική κυβέρνηση στήριξε χθες το αίτημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, ένα θέμα που αρνείται να ικανοποιήσει η Άγκυρα παρά τη δέσμευση για το αντίθετο του Τούρκου υπουργού Παιδείας.

KAI MIA ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ οι γιορτές, σε όσους αρέσουν τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα εστιατόρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διασκέδαση των Ελλήνων είναι διασκέδαση «υψηλού κινδύνου», καθώς ένα στα τρία κέντρα διασκέδασης δεν πληροί τους όρους πυρασφάλειας. Και οι παραβάσεις αντί να λιγοστεύουν, κάθε χρόνο εμφανίζουν ανησυχητική αύξηση. Τώρα ξέρετε ότι τα… ασφαλή τραπέζια είναι αυτά που είναι δίπλα στην πόρτα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κίεβο ξεχνά την πράσινη παράδοση και φέτος ντύνεται πορτοκαλί.
Στο «χωριό των σκηνών», στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, όλα εναρμονίζονται με βάση το χρώμα που έγινε έμπνευση και κρατά στους δρόμους χιλιάδες ανθρώπους εδώ και 13 ημέρες…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “