Eνώ προχωρά η επέλαση του «γαλάζιου στρατού»

Το ΣΔΟΕ καταργείται, ζήτω το ΣΔΟΕ, φαίνεται να είναι το νέο δόγμα του υπουργείου Οικονομίας. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη διάλυσή του, το πολυσυζητημένο εισπρακτικό Σώμα μπαίνει πάλι στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνει δράση.

Με εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις, οι ελεγκτές βγαίνουν παγανιά την περίοδο των εορτών για να ενισχύσουν τα έσοδα του κράτους.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ το έργο που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στη N.Δ. με τον τίτλο… όλοι εναντίον όλων συνεχίζεται, ενώ κάθε ημέρα που περνά ανοίγει τουλάχιστον και ένα νέο μέτωπο. Χθες βγήκε από το… ψυγείο ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος – ο οποίος μέχρι σήμερα είχε αποφύγει τις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης – και επετέθη στον υπουργό Επικρατείας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα επικοινωνιακά του καθήκοντα. Τώρα αναμένουν όλοι την ομιλία του Πρωθυπουργού το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή για να διαπιστώσουν υπέρ ποίων έχει γείρει η πλάστιγγα μετά τις τελευταίες εσωκομματικές μάχες.

ΠΑΝΤΩΣ, παρά τις γκρίνιες των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και πολλών βουλευτών, ότι δήθεν δεν έχουν αποκατασταθεί οι αδικίες του ΠΑΣΟΚ, η επέλαση του «γαλάζιου στρατού» στο Δημόσιο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και οσονούπω ολοκληρώνεται. Ήδη έχουν επιλεγεί με υπουργικές αποφάσεις τα 1.000 διευθυντικά στελέχη που θα συγκροτήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία θα επιλέξουν τους υπόλοιπους 3.500 διευθυντές του δημόσιου τομέα. Επομένως, λίγη υπομονή χρειάζεται να επιδείξουν οι αξιωματούχοι της Ρηγίλλης και σε λίγο όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…

KAI AN ΜΕΣΑ τα πράγματα δεν πάνε καλά, έξω πάνε ακόμη χειρότερα: Οι ΗΠΑ προχώρησαν χθες σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Έδωσαν τους κωδικούς στα δύο αεροδρόμια των κατεχομένων τους οποίους διακαώς επιθυμούσε το ψευδοκράτος. Και για να είναι σαφές πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η κίνηση, αρκεί να θυμηθούμε τη δήλωση του Σαρντάρ Ντενκτάς, ο οποίος είχε πει πως αν μας δώσουν του κωδικούς αυτό ισοδυναμεί με αναγνώριση.

ΤΕΛΟΣ, μια που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα ρίξει το βάρος της στα θέματα της καθημερινότητας καλό θα ήταν να ξεκινήσει από τα φανάρια. Οι 1.200 φωτεινοί σηματοδότες της πρωτεύουσας, όπως λένε οι ειδικοί, αντί να διευκολύνουν την κίνηση την απορρυθμίζουν, αφού λειτουργούν χωρίς πρόγραμμα και χωρίς συντονισμό.

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Αριέλ Σαρόν ηττήθηκε παταγωδώς χθες σε μία κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, όταν το Σινούι, το βασικό κόμμα που στήριζε τον κυβερνητικό συνασπισμό του, τον καταψήφισε. H ενέργεια αυτή σηματοδότησε την αρχή μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει το Ισραήλ σε εκλογές, εάν ο Σαρόν δεν συνεργαστεί με το Εργατικό Κόμμα του Σιμόν Πέρες – κάτι όμως που φαίνεται πιθανότερο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “