Eνώ τα κακά μαντάτα έρχονται συνέχεια

Τη δεκαετία του ’70 ό,τι στραβό κι ανάποδο συνέβαινε στον Παναθηναϊκό το φόρτωναν στον σέντερ-φορ της ομάδας, Αντώνη Αντωνιάδη.

Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί στο τέλος ο ποδοσφαιριστής να φύγει από την ομάδα και να πάει στον αιώνιο αντίπαλό της, τον Ολυμπιακό. Αυτή τη γνωστή στους παλαιοτέρους ποδοσφαιρική ιστορία επικαλέστηκε ως γνήσιος Παναθηναϊκός ο Γιώργος Σουφλιάς για να… αδειάσει τον Γιώργο Αλογοσκούφη στο θέμα της απογραφής. Ο Θεσσαλός προφανώς έκρινε ότι η κατάλληλη στιγμή να βγάλει στη σέντρα τον Γιώργο Αλογοσκούφη είναι η ημέρα που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ουσιαστικά άφησε πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να τεθεί υπό επιτροπεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τα όσα συνέβησαν με την απογραφή.

ΠΑΝΤΩΣ H ΕΒΔΟΜΑΔΑ δεν άρχισε καλά για την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο οι βολές Σουφλιά κατά Αλογοσκούφη. Είναι και η επίθεση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην κυβέρνηση. Χθες ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να στείλει μήνυμα στα συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξής του ότι την πολιτική της κυβέρνησης την ασκούν οι υπουργοί. Αποδέκτης αυτού του μηνύματος, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, είναι και ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος στο συνέδριο της ΔΑΚΕ άφησε αιχμές για ορισμένους υπουργούς και διοικητές οργανισμών.

ΑΛΛΟ ENA KAKO μαντάτο για την κυβέρνηση – αλλά δυστυχώς και για τη χώρα – ήρθε αυτή τη φορά από την ολλανδική προεδρία. Στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, δεν γίνεται καμία αναφορά στο Ελσίνκι και στην υποχρέωση της Τουρκίας να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εάν δεν επιλύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα. Και το χειρότερο; Στο κείμενο η Τουρκία δεν υποχρεούται παρά μόνο εμμέσως να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως χώρα-μέλος της Ένωσης! Ενώ για να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με την Ένωση δεν θα αρκεί το βέτο μόνο μίας χώρας αλλά θα απαιτείται απόφαση της Κομισιόν ή του ενός τρίτου των κρατών-μελών!

KAI TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δεν σταματούν εδώ. Τα καμπανάκια άρχισαν να χτυπούν και για τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς η περίοδος χάριτος και γι’ αυτά έχει παρέλθει προ πολλού. Το νέο σύστημα εφημεριών άρχισε με ράντζα ενώ τα προβλήματα καθυστερήσεων συνεχίζονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω των στάσεων των ελεγκτών ασφαλείας…

ΙΝΔΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ NTYMENOI ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ πρωταγωνιστούν σε πολιτιστικό πρόγραμμα για την 20ή επέτειο από την καταστροφή στο χημικό εργοστάσιο της Μποπάλ. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η διαρροή τοξικών αερίων από το εργοστάσιο εξακολουθεί να καταστρέφει τη ζωή των γειτονικών κοινοτήτων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “