Eνώ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ανησυχία

Όλοι εναντίον αλλήλων βάλλουν τώρα στη N.Δ. ύστερα από τα όσα συνέβησαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που οδηγούν σε ναυάγιο την Εξεταστική Επιτροπή για τους Εξοπλισμούς.

Εμφύλιος όμως έχει ξεσπάσει και στο Πεντάγωνο από τον οποίο μάλιστα υπουργός είχε την πρώτη μεγάλη απώλεια, καθώς με απαίτηση του κ. Γ. Ζορμπά παραιτήθηκε ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου, ο διευθυντής επικοινωνίας κ. T. Γκουριώτης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα της τραπεζικής εγγυητικής επιστολής που επέμενε ότι έπρεπε να είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα. Τώρα… συμβιβάζεται μόνο με την εγγύηση του ρωσικού Δημοσίου – ειδικής μορφής, όπως την αποκαλεί. H αλλαγή στάσης προφανώς συνδέεται και με το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, ωστόσο, και η ανησυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έντονη πολιτική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει για το θέμα των εξοπλισμών. Ο κ. K. Στεφανόπουλος κάλεσε χθες στο γραφείο του τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Γ. Τραγάκη και τον ρώτησε πότε η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY ΠΑΣΟΚ, πάντως, ανέβασε χθες τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Από την Εύβοια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη διαβόητη απογραφή εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό. Το θέμα της απογραφής και των δυσμενών επιπτώσεών της θα αποτελέσουν και τον κύριο άξονα της ομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη δυσμενή εξέλιξη. Ένα νέο μεγάλο καπέλο μπαίνει στα ασφάλιστρα, που φθάνει μάλιστα το 15%. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, για να δικαιολογήσουν τις μεγάλες αυξήσεις που θα επιβάλουν από το 2005, επικαλούνται το κόστος των ανταλλακτικών και των συνεργείων, καθώς και τα μεγάλα ποσά που επιδικάζουν τα δικαστήρια σε περιπτώσεις σωματικών βλαβών και θανάτων στα τροχαία ατυχήματα.

KAI ΣΑΝ να μην έφθαναν όλα αυτά, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες βρίσκονται σε ξεσηκωμό. Οι κάτοικοι των νησιών με απεργίες, συγκεντρώσεις και καταλήψεις πλοίων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κατά τη χειμερινή περίοδο.

«ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ απεργία» ζήτησε χθες το βράδυ από τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του ο «ηττημένος» των – νοθευμένων κατά γενική ομολογία – ουκρανικών προεδρικών εκλογών, Βίκτορ Γιούσενκο. «Ανακηρύσσοντας νικητή τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή φέρνει την Ουκρανία στο χείλος του εμφυλίου», δήλωσε. Έξω από το προεδρικό μέγαρο, πάντως, οι διαδηλωτές τοποθετούσαν, χθες, στις ασπίδες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας λουλούδια…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “