Kαι σκληρή δήλωση Παπανδρέου για τα «παιχνίδια»

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Κωνσταντόπουλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο έδωσε την αφορμή να φουντώσουν και πάλι τα σενάρια για την προεδρολογία.

Τα στελέχη όλων των κομμάτων επιχειρούσαν χθες να αναγνώσουν το πολιτικό μήνυμα αυτής της κίνησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το ενδεχόμενο να προταθεί από τη N.Δ. για Πρόεδρος ο κ. N. Κωνσταντόπουλος.Σε μία σκληρή δήλωσή του ωστόσο ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια για την Προεδρία, ενώ υπογραμμίζει ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να έχει την καθολική αποδοχή και αναγνώριση των πολιτών, να μην είναι ενεργός κομματικά και να έχει διεθνές κύρος.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ χθες στην κυβέρνηση ενέσκηψε επιδημία αλληλοδιαψεύσεων δημιουργώντας ένα αλαλούμ για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, από το επίδομα θέρμανσης μέχρι την εθελούσια έξοδο στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Ενώ έρευνα για την υγεία στην χώρα μας δειχνει ότι τα μισά χρήματα από όσα δαπανάμε για φάρμακα, εξετάσεις, γιατρούς και νοσήλια βγαίνουν κατευθείαν από τη τσέπη μας. Για την ακρίβεια, οι Έλληνες πληρώνουν το 47,1% από τις συνολικές δαπάνες υγείας, δηλαδή πολλά δισεκατομμύρια για ένα… ιδιωτικό ΕΣΥ.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ και η νέα έκθεση του ΑΣΕΠ, η οποία εντοπίζει μια σειρά από παραβάσεις του νόμου για τις προσλήψεις, με συνηθέστερη τη φωτογραφική προκήρυξη θέσεων – κυρίως από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

KAI ΜΕΣΑ σ’ όλα αυτά συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο κατήφορος στην οικοδομική δραστηριότητα. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούλιο εκδόθηκαν κατά 13% λιγότερες άδειες σε όλη τη χώρα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ο λόγος είναι προφανής: έχει μειωθεί κατά πολύ η ζήτηση στην αγορά κατοικίας.

ΤΟ…. ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ EINAI πως ό,τι και αν συμβαίνει, η εθνική μας αυτοπεποίθηση δεν κλονίζεται με τίποτα. Οι Έλληνες λένε «είμαστε οι καλύτεροι» και το πιστεύουν. Θα πείτε: και αυτό είναι κακό; Εξαρτάται. Σύμφωνα πάντως με έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχαν 9 ευρωπαϊκές χώρες, οι Έλληνες παρ’ ότι δηλώνουν ότι αισθάνονται και «ολίγον» Ευρωπαίοι, κρατούν αποστάσεις από τον υπόλοιπο κόσμο, δεν αισθάνονται κοντά σε καμία άλλη εθνικότητα και έχουν αρνητική γνώμη για τους Αμερικανούς, τους Τούρκους και τους Αλβανούς.

«ΑΛΛΑΧ, ΑΛΛΑΧ!», φώναζε ο 52χρονος άνδρας. Στεκόταν στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια, έξω από μια πύλη του Λευκού Οίκου, όταν αυτοπυρπολήθηκε. Αμέσως έπεσαν πάνω του άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, καταπνίγοντας τις φλόγες και ακινητοποιώντάς τον στο έδαφος προτού τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, ο άγνωστος άνδρας υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο 30% του σώματός του.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “