Eνώ οι μικρομεσαίοι θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο

Τα μεσαία εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών προσθέτει έναν νέο συντελεστή 35%, με τον οποίο βάζει φοροκαπέλο σε εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ. Αυτό τώρα εάν συνδυαστεί με τις φοροαπαλλαγές που κόβονται, είναι προφανές ότι φέτος πολλοί φορολογούμενοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

ΠΑΝΤΩΣ, η γνωστή λαϊκή ρήση που λέει μια βροχή μας σώζει, χθες κάθε άλλο παρά βρήκε την εφαρμογή. Αρκούσε μια νεροποντή για να βρει την πρωτεύουσα ανοχύρωτη, ενώ για μια ακόμη φορά οι αρμόδιοι φορείς έριχναν ο ένας την ευθύνη στον άλλον για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Για παράδειγμα, η Νομαρχία Πειραιά έλεγε ότι φταίει ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος ότι φταίνε οι γύρω Δήμοι και πάει λέγοντας. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο ολοκαίνουργιο νοσοκομείο του Χαϊδαρίου υποχώρησε το έδαφος από τη βροχή και δύο τμήματα του κτιρίου υπέστησαν καθίζηση 15 πόντους!

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ το θέμα των Σκοπίων κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χθες στη Βουλή ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, ώστε να καθοριστεί κοινή δράση. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Θ. Ρουσόπουλος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών εφόσον υπάρχει, όπως είπε, διαφορετική προσέγγιση στην αμοιβαία αποδεκτή λύση από εκείνη που είχε προταθεί στο τελευταίο Συμβούλιο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ και μια πολύ κακή είδηση που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς. Σύμφωνα με έρευνα του EKKE, ένας στους 5 μαθητές του Λυκείου και το 12% των μαθητών του Γυμνάσιου φοβούνται να πάνε στο σχολείο λόγω των επιθέσεων που δέχονται από συμμαθητές τους. H βία αποτελεί πλέον πραγματικότητα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και δεν είναι λίγοι οι μαθητές που επιλέγουν να σταματήσουν για μεγάλο διάστημα την παρακολούθηση των μαθημάτων, προκειμένου να «γλιτώσουν από τους συμμαθητές τους».

ME ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις της σε αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα, η Σούχα, η γυναίκα του Γιάσερ Αραφάτ, έκανε συντρίμμια την εικόνα της ενότητας και του ελέγχου της κατάστασης που οι ανώτεροι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι προσπαθούσαν να συνθέσουν τόσες ημέρες. H Σούχα «τα έβαλε» με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, κατηγορώντας τους ότι «προσπαθούν να θάψουν τον Αραφάτ ζωντανό!».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “