Eνώ οι Tούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις

Σαστισμένη η κυβέρνηση, παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά τη βόμβα του Σκοπιανού που έσκασε στα χέρια της.

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους – την οποία η N.Δ. επιθυμούσε διακαώς – η Ελλάδα δέχθηκε το πρώτο ηχηρό ράπισμα, καθώς οι ΗΠΑ αιφνιδιαστικά αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση, ενώ είχε πολλές ενδείξεις για την καταιγίδα που ερχόταν, δεν αντέδρασε εγκαίρως και… πιάστηκε στον ύπνο. Τα συναισθήματα των Ελλήνων γι’ αυτή την κίνηση των ΗΠΑ τα εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την έντονη δυσφορία του, την οποία διατύπωσε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο Μπους με την αφορμή της επανεκλογής του. Για «σφαλιάρες που δεχόμαστε» τακτικά πλέον από το εξωτερικό έκανε λόγο ο κ. Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «γίναμε κομπάρσοι εκεί που ήμασταν πρωταγωνιστές».

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ – οι Τούρκοι συνέχιζαν χθες τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο με πολλές πτήσεις πάνω από τα νησιά Σύμη, Αγαθονήσι και Φούρνους – σε στροφή 180 μοιρών για το θέμα των ρωσικών αντιαεροπορικών προχώρησε χθες από τη Ρωσία όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος. Αποδέχθηκε με δηλώσεις του ότι τα ρωσικά αντιαεροπορικά που αγόρασε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι πολύ αποτελεσματικά και ότι η σημερινή κυβέρνηση πρόκειται να αγοράσει κι άλλα όπλα από τη Ρωσία. Δηλώσεις που επί της ουσίας βάζουν τορπίλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία ασχολείται κυρίως με την δήθεν ακαταλληλότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ κρύβει η νέα φορολογική μεταρρύθμιση για περίπου 100.000 οικογένειες. Καταργείται το επίδομα ενοικίου στα παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάργηση των καταναλωτικών δαπανών θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά οι πολίτες να πληρώσουν περισσότερο φόρο, παρά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

KAI ΜΕΣΑ σε όλα αυτά ήρθαν ξανά οι διοξίνες για να προκαλέσουν νέο πανικό στους πολίτες. Οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν στους καταναλωτές τουλάχιστον για τις προσεχείς 5 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι, να αποφεύγουν τα ολλανδικά προϊόντα.

TO OPAMA TOY για τη δεύτερη θητεία του παρουσίασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Κύριοι άξονές του, η συνέχιση του παγκόσμιου πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, η φορολογική μεταρρύθμιση και οι θεμελιώδεις αλλαγές σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Δεύτερη μέρα μετά την επανεκλογή του και ο Μπους απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς όλους τους Αμερικανούς και ειδικότερα τα 55 εκατομμύρια που τον καταψήφισαν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “