Eνώ στη N.Δ. μαίνεται η θύελλα για το ποδόσφαιρο

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ, σύσσωμος ο πλανήτης καταψηφίζει τον Τζορτζ Μπους.

Σε δημοσκόπηση που έγινε μέσω Διαδικτύου σε 119 χώρες και ψηφίσαν 113.000 άνθρωποι, το 77% τάχθηκε ανοιχτά εναντίον του Αμερικανού προέδρου, λόγω – φυσικά – της πολιτικής του στο Ιράκ. Πάντως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, οι οποίοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, παραμένουν διχασμένοι μεταξύ των κ.κ. Μπους και Κέρι. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ισοπαλία και πολλοί μιλούν πια για εκλογικό θρίλερ αντίστοιχο με εκείνο του 2000.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ επικαιρότητα κυριαρχεί η θύελλα που έχουν προκαλέσει οι αλληλοκατηγορίες αξιωματούχων της N.Δ. για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ. Θύελλα η οποία θα συνεχιστεί για πολλές μέρες όπως όλα δείχνουν, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη και Γ. Ορφανό και τους αθλητικούς παράγοντες Δ. Ψωμιάδη και B. Μητρόπουλο. H προσπάθεια της κυβέρνησης χθες να ρίξει τους τόνους έπεσε στο κενό. Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «TA NEA», ο κ. Ορφανός διατηρεί – παρά τα λεγόμενά του – άριστες σχέσεις με τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει να προπαγανδίσει υπέρ τού υφυπουργού Αθλητισμού με φυλλάδιο που χρηματοδοτούσε ο ΟΠΑΠ, το οποίο τυπωνόταν από την εταιρεία του κ. Μητρόπουλου και μοιραζόταν σε ορισμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ, ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέβασε ξανά του τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τη διαβόητη απογραφή. Μίλησε για βαρύτατες ευθύνες της N.Δ. η οποία κινήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και καταστροφική λογική, που οδήγησαν τη χώρα σε διεθνή επιτήρηση. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του κ. Χρ. Παπουτσή καλεί την κυβέρνηση να λογοδοτήσει στη Βουλή για την απόφασή της, που ενέχει σκιές σκανδάλου, να θέσει βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ορισμένων εφοπλιστών που δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

KATA TA ΑΛΛΑ, η κυβέρνηση δίνει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων που βρίσκονται στις τράπεζες του εξωτερικού ανοίγοντας παράθυρα για ξέπλυμα χρήματος, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοινώνει φορολογικές ελαφρύνσεις που σε δεύτερη ανάγνωση κρύβουν επιβαρύνσεις, ενώ το υπουργείο συγκοινωνιών προωθεί 12 νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας που δεν φαίνεται, ωστόσο, να αλλάζουν άρδην τη σημερινή κατάσταση ασφυξίας στην πρωτεύουσα.

ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ EBPAIOI συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία της Σιών, στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθούν όλοι μαζί κατά του σχεδίου του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν που προβλέπει την αποχώρηση των Ισραηλινών εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας. Το μεσημέρι, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος καμικάζι είχε ανατιναχθεί σε υπαίθρια αγορά του Τελ Αβίβ προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “