Eνώ έχει ξεσπάσει κόντρα για το Aσφαλιστικό

Επανέφερε στην… κομματική τάξη η κυβέρνηση τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα κ. Ιωάννη Γιαννέλλη επειδή τόλμησε να πει την άποψή του για τα εισαγγελικά πορίσματα τα οποία εστάλησαν στη Βουλή.

Ο βουλευτής της N.Δ. είχε διαπιστώσει ότι είναι ελλιπή τα στοιχεία που έστειλε ο εισαγγελέας στη Βουλή, είχε μιλήσει για υπερβάσεις εξουσίας του και ζήτησε η έρευνα να γίνει από μηδενική βάση. H απάντηση της κυβέρνησης διά του κ. Ευ. Αντώναρου ήταν τόσο έντονη, που ερμηνεύτηκε ως ευθεία παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για προσωπικές κρίσεις του βουλευτή που διατυπώθηκαν με λάθος τρόπο. Αλλά και στη Βουλή χθες ανέβηκαν για το ίδιο θέμα οι τόνοι. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας και πρώην αντεισαγγελέας κ. Γ. Ζορμπάς δέχθηκε ομοβροντία επιθέσεων από το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των παραπομπών για τους εξοπλισμούς

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τραπεζίτες και στους τραπεζοϋπαλλήλους για το Ασφαλιστικό. Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει στο τέλος το «μάρμαρο», το οποίο κοστίζει 1 δισ. ευρώ. Τόσο είναι το άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών και 63.000 τραπεζοϋπάλληλοι αγωνιούν καθώς ούτε οι εργοδότες τους ούτε η κυβέρνηση αναλαμβάνουν να καλύψουν αυτή τη «μαύρη τρύπα».

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως ξεσπάσουν νέες… πατριωτικές εξάρσεις σε περιοχές όπου έχουν αριστεύσει Αλβανοί μαθητές και δικαιούνται να σηκώσουν την ελληνική σημαία. Έτσι η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε χθες ότι « σημαιοφόρος ορίζεται ο καλύτερος μαθητής ανεξάρτητα από την εθνικότητά του και οι τοπικές κοινωνίες είναι αναρμόδιες να αποφασίζουν για το θέμα».

H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ των νέων μέσων μαζικής μεταφοράς είχε ως αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, να πέσουν – και μάλιστα πολύ – οι δουλειές των ιδιοκτητών ταξί. Και επειδή τα χρόνια που έρχονται θα είναι για εκείνους όλο και πιο δύσκολα, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει σοβαρά το αίτημα να τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν άδειες δημοτικών λεωφορείων με την προϋπόθεση για κάθε άδεια λεωφορείου να αποσυρθούν 2 ή 3 άδειες ταξί.

TO KOMMA TOY εικονιζόμενου προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα είναι από τα επικρατέστερα για τη νίκη στις αυριανές κρίσιμες γενικές εκλογές, που όμως απειλούνται με μποϊκοτάζ από τους Σέρβους της επαρχίας. H ηγεσία που θα αναδειχθεί – το πιθανότερο – θα είναι στην εξουσία όταν ο ΟΗΕ θα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου: αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή αν θα παραμείνει τμήμα της Σερβίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “