Yπερπατριωτικές εξάρσεις

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπήρξαν οι συνετοί γονείς στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης για να σώσουν κάπως τα προσχήματα με τη θλιβερή εικόνα στον Λάπα Αχαΐας. Στη Θεσσαλονίκη οι γονείς έβαλαν φρένο στις δήθεν υπερπατριωτικές εξάρσεις των παιδιών τους και τους έπεισαν να σταματήσουν την αποχή και να επιτρέψουν στην αριστούχο Αλβανίδα Ριένη Τζίμο να σηκώσει τη σημαία. Είναι προφανές ότι τα παιδιά στου Χαριλάου μιμήθηκαν τους μαθητές και τους γονείς του Λάπα και παλιότερα της Μηχανιώνας, εκεί που ένα ανεξήγητο μίσος τύφλωσε μικρούς και μεγάλους.

Τι και εάν ο νόμος επιτρέπει να κρατούν την ελληνική σημαία όσοι αριστεύουν ανεξαρτήτως εθνικότητας, τι και αν τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πολλές πειστικές και ολοκληρωμένες απόψεις από σοβαρούς πολιτικούς και ανθρώπους των γραμμάτων ότι είναι απαράδεκτο να προπηλακίζουμε τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών όταν γίνονται οι πρώτοι των πρώτων στα σχολεία τους. Οι κάτοικοι ορισμένων – ευτυχώς λίγων – περιοχών της χώρας κάθε φορά παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, δυσφημούν τη χώρα, πληγώνουν νέα παιδιά και στο κάτω – κάτω της γραφής κάνουν ανθέλληνες εκείνους που είναι έτοιμοι και ώριμοι να γίνουν για πάντα φιλέλληνες.

ΥΓ: Τουλάχιστον επέτρεψε η… ιερή οργή στους θιγέντες στον Λάπα Αχαΐας να καταλάβουν πόσο ωραία χειρίζεται την ελληνική γλώσσα η μικρή Σονίλα Μετούσι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “