Eνώ προκαλεί σοκ η τρελή κούρσα του πετρελαίου

Οι οργισμένοι γονείς στον Λάπα Αχαΐας και διάφοροι ανά τη χώρα αυτοαποκαλούμενοι πατριώτες που συμμερίζονται τις απόψεις τους, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Δεν… απειλείται η Ελλάς, αφού η 15χρονη Αλβανή μαθήτρια Σονίλα Μετούσι μετά τους προπηλακισμούς και τις ύβρεις που δέχθηκε παραιτήθηκε του νομίμου δικαιώματός της να σηκώσει την ελληνική σημαία. Είχε προηγηθεί κατάληψη του σχολείου και ρίψη φυλλαδίων με το διάγγελμα του Ιωάννου Μεταξά που ανέφερε «νυν υπέρ πάντων ο άγων – αγωνισθείτε διά τας ιεράς μας παραδόσεις». Στο θέμα παρενέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος, από τα Τίρανα όπου βρίσκεται, κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης Ελλάδος και Αλβανίας να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να μην υποδαυλίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών.

THN ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ πολλαπλά σοκ σε μεγάλες κατηγορίες καταναλωτών προκαλεί η τρελή ανοδική κούρσα του μαύρου χρυσού. Το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε χθες ποδαρικό από 46 έως 48 λεπτά στην Αθήνα, αλλά στην επαρχία είναι τα πράγματα ακόμη χειρότερα καθώς η τιμή έφθασε έως και 54 λεπτά. Ο Γ. Παπανδρέου από τη Νεμέα όπου περιόδευσε – αλλά και η ΓΣΕΕ – ζήτησε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους οικονομικά ασθενείς. H κυβέρνηση από την πλευρά της μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις δηλώσεις Αλογοσκούφη – Ρουσόπουλου, ότι τέτοιο επίδομα δεν είχε υποσχεθεί η N.Δ. προεκλογικά, κατέφυγε χθες σε μισόλογα για τη χορήγηση του επιδόματος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κι ενώ σήμερα αρχίζουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά, κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποίησε με έντονο και σαφή τρόπο ότι η συναίνεση έχει ημερομηνία λήξης και τόνισε ότι η επιθυμία για συναίνεση δεν αποτελεί αδυναμία». Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Οι εκλογές αν γίνουν θα βαρύνουν την N.Δ.».

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ δημοσκόπηση της MRB για τον Alpha, η κυβέρνηση εμφανίζεται με τραύματα (μείωση κατά 6 % της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δυνατότητά της να διακυβερνήσει τη χώρα), αν και ο κ. Καραμανλής παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Οι πολίτες τάσσονται στην ίδια δημοσκόπηση 70% κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ δημοφιλέστερος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο κ. Σημίτης με τον κ. Κακλαμάνη δεύτερο.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της Αμερικής άρχισαν ήδη στη Φλόριντα. Οι φόβοι επανάληψης του εκλογικού φιάσκου του 2000 ανάγκασαν τις αρχές να επιτρέψουν στους ψηφοφόρους να καταθέσουν πρώιμα την ψήφο τους. Και ο Τζον Κέρι επωφελήθηκε χθες της ευκαιρίας για να εκφωνήσει λόγο στην Τάμπα της Φλόριντας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “