Tοποτηρητές στους υπουργούς βάζει ο Kαραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής επαναφέρει σε ενεργό δράση τους κομματικούς αξιωματούχους – συντονιστές και τομεάρχες οι οποίοι, θα παρακολουθούν κατά πόδας τους υπουργούς, θα τους συμβουλεύουν και θα τους μεταφέρουν τον παλμό της κοινωνίας…

H κίνηση του Πρωθυπουργού είναι πολλαπλής χρησιμότητας για τον ίδιο – όχι όμως και για τους υπουργούς του, που ήδη μούδιασαν. Πρώτον, ο κ. K. Καραμανλής δίνει στο κόμμα τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση που αυτό ζητούσε. Δεύτερον, αποκτά τον ρόλο που επιθυμούσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και πρόσβαση στα υπουργεία. Και τρίτον, οι αξιωματούχοι αυτοί θα είναι οι καλύτεροι… γκαουλάιτερ του Μεγάρου Μαξίμου αφού είναι δυνάμει υποψήφιοι υπουργοί. Πώς θα λειτουργήσει τώρα αυτό το σχήμα; H ζωή θα δείξει και μάλιστα σύντομα.

ΠΑΝΤΩΣ THN ΩΡΑ που κ. K. Καραμανλής καλούσε υπουργούς και διοικητές οργανισμών να… αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας, το οικονομικό επιτελείο αποφάσιζε να πει κατηγορηματικά «όχι» στο επίδομα θέρμανσης για τους χαμολόμισθους και συνταξιούχους. Ένα μέτρο που εφαρμόστηκε με επιτυχία το 2001, όταν ήταν μάλιστα το πετρέλαιο πολύ φθηνότερο. Όλα δείχνουν πάντως ότι αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος – ίσως – χειμώνας των τελευταίων ετών, κυρίως για τα 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια τις φτώχειας. Στις φτωχογειτονιές ήδη στήνουν και πάλι έπειτα από χρόνια τις ξυλόσομπες.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ πάντως στην κυβερνητική πολιτική δεν έχουν τέλος. Ενώ ο Πρωθυπουργός διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι θα σταματήσει την ανεξέλεγκτη δράση των οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας, δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να κλείσουν με ευνοϊκούς όρους τις υποθέσεις τους με την Εφορία και να γλιτώσουν μεγάλα ποσά μέσω της διαγραφής προστίμων.

KAI ΜΕΣΑ σε όλα αυτά τα δύσκολα και δυσάρεστα έχει προστεθεί μια ακόμη άσχημη εξέλιξη για τους κατοίκους της Αττικής και της Μακεδονίας. Ο ειδικός δορυφόρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας του Διαστήματος διαπίστωσε ότι ο ουρανός της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας είναι γεμάτος με τον επικίνδυνο για την υγεία ρύπο του διοξειδίου του αζώτου. Και στον ίδιο άσχημο δρόμο οδεύει η Δυτική Μακεδονία, κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Και μη χειρότερα…

«ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ» αναδείχθηκε ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Κέρι, στο τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Και οι τρεις πρώτες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν έπειτα από την τηλεμαχία, δείχνουν πως ο Κέρι «κέρδισε» τους τηλεθεατές. H μάχη για να κερδίσει και τους ψηφοφόρους θα είναι πιο δύσκολη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “