«Σκληρός» Γιώργος για τα σενάρια περί συναίνεσης

Την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων εβδομάδων εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποίησε ότι «δεν είναι δεδομένη η συναίνεση του κόμματός του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», ενώ υποστήριξε με έμφαση ότι δεν φοβάται τις εκλογές, όπως κάποιοι σκόπιμα διασπείρουν.

Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απάντησε και σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι τηρεί ένοχη σιωπή στο θέμα της διαπλοκής, λέγοντας ότι προνομιακή σχέση με τα οικονομικά συμφέροντα είχε πάντοτε η παράταξη της Δεξιάς από την περίοδο της EPE.

ΠΑΝΤΩΣ, H συζήτηση για τη διαβόητη διαπλοκή καλά κρατεί και το ένα σενάριο διαδέχεται το άλλο, για τις πραγματικές προθέσεις του Πρωθυπουργού στη μετά… Μπαϊρακτάρη εποχή, αλλά και για τις συγκρούσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων. Και αυτό είναι τόσο φλέγον θέμα, που λίγο έλειψε να προκαλέσει «ατύχημα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος άφησε ακάλυπτο χθες τον αναπληρωτή του, κ. Βαγγέλη Αντώναρο, ο οποίος είχε πει ότι «η κυβέρνηση δεν εισέρχεται σε ενδεχόμενες επαγγελματικές αντιζηλίες και αντιπαλότητες». Ο υπουργός Επικρατείας διορθώνοντας τον αναπληρωτή του είπε ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχει πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων».

THN ΥΠΑΡΞΗ διαπλοκής παραδέχθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος ωστόσο εκτίμησε ότι ο… περίφημος νόμος του βασικού μετόχου περιπλέκει τα πράγματα και δεν λύνει το πρόβλημα. H λύση, όπως υποστήριξε, μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό.

THN ΙΔΙΑ ώρα, το υπουργείο Οικονομίας προχωρεί σε ηλεκτρονικό φακέλωμα της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων. Ο λόγος είναι προφανής: το 2005, έρχεται νέο χαράτσι στα ακίνητα, με την εφαρμογή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές και του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας.

KATA TA άλλα, το μέτρο της κυβέρνησης για απόσυρση των παλιών δικύκλων απέτυχε παταγωδώς. Όλα όλα, 176 δίκυκλα σε όλη τη χώρα αποσύρθηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Γιαννάκου έφθασε να αλλάξει, και πάλι, τον νόμο για τις μετεγγραφές, αποδεχόμενη ότι πρέπει να ισχύσει και για τα αδέλφια που σπουδάζουν σε δύο διαφορετικές πόλεις. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

ENA ΔΙΠΛΟ χτύπημα κατάφερε χθες στη Χαμάς το Ισραήλ. Αφενός συνέλαβε έναν από τους ηγέτες της στη Δυτική Όχθη, τον Ιμάντα αλ-Καουάσμε, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» μιας πολύνεκρης, διπλής επίθεσης αυτοκτονίας, αφετέρου σκότωσε δύο άλλους μαχητές της στη Γάζα. Τα χτυπήματα όμως που δέχονται καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα των απλών Παλαιστινίων είναι πολύ περισσότερα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “