Ένταση - εντός και εκτός Bουλής - για τη «διαπλοκή»

Μια εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του Πρωθυπουργού στου «Μπαϊρακτάρη», το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο «έκοψε» την εταιρεία Άκτωρ (συμφερόντων Λ. Μπόμπολα) από τη διαχείριση Ολυμπιακού έργου το οποίο έχει παραδοθεί.

Με χθεσινή απόφαση που ελήφθη με ψήφους 4 έναντι 3 δεν χορηγήθηκε στη γνωστή κατασκευαστική εταιρεία πιστοποιητικό διαφάνειας – από το 2002 έως σήμερα τής είχαν χορηγηθεί 42 τέτοια πιστοποιητικά – με το επιχείρημα ότι προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ταύτιση συμφερόντων του Λεωνίδα Μπόμπολα με τον πατέρα του, εκδότη Γιώργο Μπόμπολα.

H ΛΕΞΗ «ΔΙΑΠΛΟΚΗ» πάντως ακούστηκε χθες περισσότερο από κάθε άλλη μέρα στον πολιτικό διάλογο, καθώς με την απόφαση του ΕΡΣ συνέπεσε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στη συζήτηση το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής ήταν προαποφασισμένη, ενώ η πρόταση για να ερευνηθεί και το επτάμηνο της N.Δ. δεν πέρασε.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ αποκαλύπτεται ότι η τρελή κούρσα της αύξησης των τιμών του πετρελαίου δεν έχει μόνο χαμένους, έχει και κερδισμένους. Χαμένοι βεβαίως είναι οι καταναλωτές, που φέτος θα κληθούν να βάλουν βαθιά μα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, είναι όμως και οι επιχειρήσεις που βλέπουν να αυξάνεται διαρκώς το κόστος παραγωγής και λειτουργίας τους. Και κερδισμένο, όσο και να φαίνεται απίστευτο, είναι το Ελληνικό Δημόσιο! Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τρίβει τα χέρια του καθώς αυξάνονται τα έσοδα του κράτους από τους υψηλούς φόρους που επιβάλλονται στα πετρελαιοειδή. Όπως κερδισμένες είναι επίσης οι εταιρείες εμπορίας και τα διυλιστήρια.

ΟΛΑ AYTA την ώρα που η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κάνει τη δυσάρεστη διαπίστωση ότι δύο στους δέκα Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας. Οι άνθρωποι αυτοί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης. Και σαν να μην έφθανε η οικονομική δυσπραγία που μαστίζει ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, κάποιος πρέπει να μας φυλάξει από τους… φύλακες. Σε απογοητευτικό πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει 175 περιπτώσεις αστυνομικών που έμειναν ατιμώρητοι ενώ έβρισαν, έδειραν και σε κάποιες περιπτώσεις έστειλαν και στο νοσοκομείο πολίτες χωρίς λόγο. Είναι προφανές το έλλειμμα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας.

ΣΗΜΕΡΑ διεξάγεται το τρίτο, τελευταίο και ίσως κρισιμότερο ντιμπέιτ των δύο μεγάλων μονομάχων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο Μπους και ο Κέρι θα διασταυρώσουν απόψε τα ξίφη τους με θέμα τα εσωτερικά ζητήματα και την οικονομία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “