Bελτιώσεις ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας

Αλλαγή της αλλαγής στον νέο νόμο για τις μετεγγραφές ανακοινώνει σήμερα η υπουργός Παιδείας.

Μετα τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν τα «δρακόντεια» μέτρα του νέου νομοσχεδίου με το οποίο μαζί με ξερά καίγονταν και τα χλωρά, η κ. M. Γιαννάκου ετοιμάζεται να ρίξει σήμερα νερό στο κρασί της και να ανακοινώσει βελτιώσεις στον νόμο για να διορθωθούν οι υπερβολές, όπως το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται.

ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ θέμα στην πολιτική ζωή πάντως είναι η βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών που στήνει η κυβέρνηση. Χθες οι βουλευτές υπέγραψαν την πρόταση για τους εξοπλισμούς και σειρά έχουν το χρηματιστήριο, το ντόπινγκ και πάει λέγοντας, ενώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συσταθεί επιτροπή και για το θέμα που πρόκυψε με τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη, ένα πρόσωπο που την περίοδο 1989-93 βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο της N.Δ. – πέρασε συνολικά από 12 δίκες και αθωώθηκε. Το ΠΑΣΟΚ διά του εκπρόσωπου του κ. N. Αθανασάκη αντέδρασε έντονα και απηύθυνε στην κυβέρνηση τη βαρύτατη κατηγορία ότι «η ίδια ενεργοποιεί τους εισαγγελείς» και τόνισε ότι «σύντομα η κυβέρνηση θα διαπιστώσει ότι εγκλωβίζεται σε μια αδιέξοδη διαδικασία».

KATA T’ ΑΛΛΑ, η παροιμία που λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά. Δύο φορές είχαν γράψει «TA NEA» το καλοκαίρι ότι οι πράκτορες και όλοι όσοι θα συνόδευαν τους Αμερικανούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οπλοφορούσαν. Και τις δύο φορές οι αρμόδιοι διέψευδαν με κάθε τρόπο αυτές τις πληροφορίες. Και χθες ήρθε η επιβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη. Το ίδιο το FBI επιβεβαίωσε ότι οι πράκτορες αλλά και όσοι ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον της ασφάλειας των αθλητών κατά την παραμονή τους στην Αθήνα οπλοφορούσαν. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Οι Αμερικανές Αρχές έχουν τώρα, όπως λένε οι «Λος Άντζελες Τάιμς», σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ήταν ποτέ στόχος της Αλ Κάιντα η Αθήνα. Μόνο που οι αμφιβολίες ήρθαν κατόπιν εορτής και αφού δαπανήθηκαν πολλά, μα πάρα πολλά χρήματα για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

NEO ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στο Ιράκ. Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας σκόρπισαν χθες τον θάνατο και τη φρίκη στη Βαγδάτη και τη Μοσούλη, ενώ τη Φαλούτζα συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 40, ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 150

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “