Mπαρούτι μυρίζει η πολιτική ζωή

Έτοιμο να αντιδράσει δυναμικά εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να σηκώσει τη σημαία της σκανδαλολογίας με στόχο να σύρει την αξιωματική αντιπολίτευση σε πρόωρες εκλογές υπό καθεστώς ομηρείας.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ δεν συντονίζεται για να κυβερνήσει, αντιθέτως υπάρχει συντονισμός όταν πρόκειται για σκανδαλολογία.

Ο κ. K. Καραμανλής, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις να σκληρύνει τη στάση του έναντι του ΠΑΣΟΚ ώστε να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης, είναι προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή ή να περιορισθεί σε Προανακριτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ήδη πάντως ο εισαγγελέας έχει στείλει στη Βουλή δύο φακέλους για την προμήθεια οπλικών συστημάτων επί υπουργίας τόσο του κ. A. Τσοχατζόπουλου όσο και του κ. Γ. Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθεί το κακούργημα της απιστίας.

Και ενώ η πολιτική μας ζωή μυρίζει μπαρούτι καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα ετοιμάζουν τα οπλοστάσιά τους, ο νέος εφιάλτης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία είναι τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που σημειώνει η τιμή αύξησης του πετρελαίου. Χθες έσπασε και το φράγμα των 50 δολαρίων το βαρέλι, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό και να φέρει στα όριά τους τα νοικοκυριά εν όψει του χειμώνα.

Την ίδια ώρα ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στους υπουργούς Γ. Αλογοσκούφη και Π. Παναγιωτόπουλο για τα ακριβή ποσοστά της ανεργίας. Ένας καβγάς που μοιάζει με παιχνίδι που έχει στόχο τη διόγκωση του πραγματικού ποσοστού των ανέργων.

Πάντως η κοινη γνώμη εξακολουθεί να έχει στραμμένη την προσοχή στην τραγωδία του τροχαίου δυστυχήματος, ενώ ο Πρωθυπουργός – που αυτή τη φορά ανέλαβε ο ίδιος τον συντονισμό του θέματος – ανακοίνωσε χθες 6 μέτρα για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων.

«TA NEA» επισκέφθηκαν με δύο συγκοινωνιολόγους τη φονική διαδρομή στο πέταλο του Μαλιακού, εντόπισαν μια-μια τις παγίδες και προτείνουν 15 άμεσα μέτρα που θα περιορίσουν τα τροχαία δυστυχήματα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.

Ζήτησε συγγνώμη για τα λανθασμένα στοιχεία περί ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, τα οποία είχε παρουσιάσει στους Βρετανούς για να τους πείσει για την αναγκαιότητα του πολέμου στο Ιράκ, αλλά επέμεινε ότι «ο κόσμος είναι καλύτερος με τον Σαντάμ Χουσεΐν στη φυλακή». Ο λόγος για τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος μίλησε χθες στο συνέδριο των Εργατικών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “